Notícies de Plataforma per la Llengua ← Altres notícies

Tallers de glosa per a entitats juvenils de lleure

La Plataforma per la Llengua, en col·laboració amb l'associació de foment del glosat Cor de Carxofa, organitza uns nous tallers dirigits als joves d'esplais, agrupaments escoltes, centres juvenils, etc., amb l'objectiu de recuperar i promocionar aquesta tradició popular i convertir-la en una eina de cohesió entre els joves.

La glosa és una composició popular, oral i rimada, i normalment improvisada en el mateix moment en què es declama. Des del 2016, la Plataforma per la Llengua i l'associació Cor de Carxofa han organitzat tallers de glosa entre els nois de diverses escoles i instituts. Amb aquesta activitat volem posar en valor les diferents variants de cançó improvisada, la seva ubicació territorial i també la funció que compleixen en aquests indrets i des de fa molts anys com a motor lingüístic de manteniment dels diferents parlars del nostre territori.

L'èxit d'aquests tallers a les escoles i instituts ha motivat que l'ONG del català i el Cor de Carxofa els vulguem fem extensius entre les entitats juvenils de lleure.

Si voleu programar un taller en una entitat, podeu contactar amb nosaltres a iromano@plataforma-llengua.cat, o bé trucant al 933211803.

Aquí us deixem un vídeo promocional d'aquests tallers:

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin