Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua compareixerà al Parlament Europeu per a denunciar les discriminacions lingüístiques estructurals de l’estat espanyol

La Plataforma per la Llengua presentarà aquest dijous, 26 d'octubre, a les 10.00 h, al Parlament Europeu, davant l'Intergrup de Minories Tradicionals, Comunitats Nacionals i Llengües, les discriminacions i vulneracions de drets que la llengua catalana pateix per part de l'estat espanyol. L'ONG del català no deixarà escapar l'oportunitat de denunciar, també, la situació política que pateix Catalunya. 

El president de l'entitat, Òscar Escuder, farà la seva ponència davant una cinquantena d'eurodiputats de tots els grups per a exposar que el català és una llengua minoritzada a causa de la discriminació lingüística estructural que pateix per part de l'estat. Escuder aportarà exemples com ara la vulneració de drets en l'àmbit educatiu o empresarial, i també en l'administració pública.

D'altra banda, també farà èmfasi en la situació de mort clínica que el català té en l'àmbit de la justícia, en què no es garanteix que es pugui usar la llengua pròpia en els procediments judicials, fet que vulnera la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries, tal com el Consell d'Europa ja ha criticat també diverses vegades a l'estat espanyol.

El viatge a Estrasburg servirà, també, per a mantenir reunions amb diferents europarlamentaris amb l'objectiu d'establir complicitats per a treballar conjuntament a favor del reconeixement del català a la Unió Europea. La Plataforma per la Llengua entregarà diversos documents explicatius sobre la situació del català, com la nova versió en anglès de l'InformeCAT 2017

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin