Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua presenta la campanya “El valencià, al cinema!” al Festival de Cinema Ciutadà Compromés de València

El delegat de l'entitat al País Valencià, Manuel Carceller, va reivindicar la necessitat d'un sector cinematogràfic i audiovisual en la llengua pròpia, en un context marcat pel retorn de les emissions de la nova ràdio i televisió públiques. En aquesta tercera edició del certamen, la Plataforma per la Llengua lliurarà el premi al millor documental en valencià.

La Plataforma per la Llengua va presentar divendres la campanya "El valencià, al cinema!" a la inauguració del 3r Festival de Cinema Ciutadà Compromés de València, organitzat de l'Associació Ciutadania i Comunicació (ACICOM). El delegat de l'entitat al País Valencià, Manuel Carceller, va explicar als assistents la necessitat que s'oferisca cinema en la nostra llengua de manera habitual i generalitzada, així com en tot tipus de creacions culturals. En aquest sentit, Carceller va destacar el suport que els ajuntaments valencians han depositat en la iniciativa amb l'aprovació de la moció impulsada per l'entitat en deu consistoris el mes d'octubre. La Plataforma per la Llengua lliurarà el guardó al millor documental en valencià del festival en la gala de premis, que se celebrarà el pròxim 21 de novembre.

Amb la posada en marxa del nou servei de ràdio i televisió pública valenciana, Àpunt Mèdia, la Plataforma per la Llengua ha posat de relleu la necessitat de comptar amb producció audiovisual íntegrament en la llengua pròpia. En aquest últim any, més de 73.000 persones han assistit a projeccions de cinema en valencià gràcies a les iniciatives de les universitats públiques i d'Escola Valenciana. Per aquesta raó, Carceller va constatar que la demanda supera considerablement l'oferta que ofereixen les sales d'exhibició. A l'encontre, s'hi van presentar altres iniciatives que aposten per la nostra llengua en aquest àmbit, com el col·lectiu Ficció en valencià.

El Festival de Cinema Ciutadà Compromés se celebra del 24 d'octubre al 21 de novembre a la ciutat de València i s'hi projectaran una vintena de produccions valencianes de temàtica social. El dimarts 21 de novembre es lliuraran els guardons als millors documentals al Teatre El Micalet, on la Plataforma per la Llengua tindrà el plaer de lliurar el premi a la millor producció en llengua pròpia. 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin