Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua al costat dels Jordis, el Govern i la mesa del Parlament

Condemnem l'empresonament dels representants legítims del poble de Catalunya. Seguint la crida que el president Carles Puigdemont va fer des de Brussel·les, l'ONG del català es compromet a treballar incansablement i des del pacifisme per a combatre l'aplicació de l'article 155. L'aplicació d'aquesta norma representaria un nou retrocés en les polítiques de promoció i normalització de la llengua catalana que no ens podem permetre. 

L'Estat espanyol ha respost a la voluntat de tot un poble amb violència i empresonaments. Avui ja fa divuit dies de l'empresonament d'en Jordi Sànchez i en Jordi Cuixart, i ahir van empresonar també el vicepresident Oriol Junqueras i els consellers Raül Romeva, Dolors Bassa, Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Turull, Meritxell Borràs i Carles Mundó. En Santi Vila, sota fiança. La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la mesa hauran de declarar el pròxim 9 de novembre davant del Tribunal Suprem Espanyol.

Des de la Plataforma per la Llengua volem fer arribar tot el nostre suport als empresonats i acusats per haver defensat la democràcia i el nostre dret a decidir: no esteu sols! Continuarem treballant per defensar els nostres drets i les nostres llibertats, no ens intimidaran amb les seves amenaces.

Aturar l'aplicació de l'article 155 esdevé ara una de les nostres prioritats. El català, com hem mostrat en el document de les Balances lingüístiques 2017, pateix una situació de desequilibri lingüístic. L'aplicació d'aquesta norma acabaria de decantar la balança, un retrocés fatal en els avenços que s'han aconseguit fins ara en matèria de normalització lingüística. Malauradament, la història ens ha demostrat que la llengua sempre ha estat en el punt de mira de les polítiques més repressives de l'Estat espanyol. No ens podem permetre tornar enrere, l'única sortida és endavant i es diu República Catalana. 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin