Notícies ← Altres notícies

La 3a edició del Dictat Català de Sant Andreu de la Barca commemora l'Any Bertrana

El 28 de novembre es va dur a terme el 3r Dictat Català de Sant Andreu de la Barca. Organitzat pel Servei Local de Català, també va comptar amb la col·laboració de la territorial del Baix Llobregat-Esparreguera de la Plataforma per la Llengua i l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca. L'activitat s'integrava dins el marc de la Festa de Sant Andreu, a la sala Federico García Lorca del Teatre Núria Espert.

Aquest any, hi van participar 32 persones, una xifra menor que les dues passades edicions, fet que es pot atribuir a l'absència dels alumnes dels cursos d'expressió oral. El Dictat Català estava organitzat en tres categories: adults, alumnes dels cursos de català i joves, i es van repartir de la manera següent: 14 participants en la categoria d'adults, 21 participants en la categoria d'alumnes i 2 participants en la categoria de joves.

Des del Servei Local de Català i Plataforma per la Llengua, el text que es va triar va ser d'Aurora Bertrana. La decisió es deu a la commemoració de l'efemèride de l'Any Bertrana, declarat per la Generalitat de Catalunya aquest 2017, amb motiu dels 150 anys del naixement de l'escriptor Prudenci Bertrana i dels 125 anys del naixement de la seva filla Aurora Bertrana, també escriptora. Es va triar un fragment del llibre Paradisos oceànics, de la mateixa autora. Es tracta del seu primer llibre, publicat el 1930 i fruit de l'estada que va fer a la Polinèsia durant els vint anys. El text es va extreure de la darrera reedició d'aquesta obra, de l'octubre de 2017, a càrrec de l'editorial Rata, en què ha col·laborat l'escriptora Jenn Díaz, veïna de Sant Andreu de la Barca.

Eva Prim, mestra vinculada durant molts anys al CEIP Joan Maragall de la mateixa població i actualment regidora d'Urbanisme i Serveis, va ser l'encarregada de dur a terme el dictat. A més, l'acte va estar presidit per Juan Pablo Beas, regidor de Cultura i Joventut de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, Imma Pagès, directora del CNL Ca n'Ametller, i Rosa Monforte, responsable del SLC de Sant Andreu de la Barca, portaveu de la territorial Baix Llobregat-Esparreguera i membre de l'executiva nacional de la Plataforma per la Llengua.

El lliurament de premis va tenir lloc després de l'activitat "Conversem amb l'escriptor Martí Gironell", moment durant el qual els correctors van poder revisar els textos i atorgar els premis als millors dictats.

Tots els premiats van rebre una subscripció anual a una revista de l'APPEC i exemplars del llibre Paradisos oceànics d'on es va extreure el text. Els premis van anar a càrrec de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i de la Plataforma per la Llengua a través de la territorial del Baix Llobregat-Esparreguera.

Els premis als millors dictats i per categories van ser per a:

CATEGORIA JOVES:

3r premi: desert

2n premi: Anna Hernández López (1 subscripció d'1 any a una revista de l'APPEC + llibre)

1r premi: Ikram el Muhandiz Aarab (1 tauleta digital)

CATEGORIA ADULTS:

3r premi: Joan Carles Graupera Hidalgo (1 subscripció d'1 any a una revista de l'APPEC + llibre)

2n premi: Aida Pérez González (1 subscripció d'1 any a una revista de l'APPEC + llibre)

1r premi: Mireia González Fernández (1 estada de cap de setmana en un establiment de turisme rural, Fent país)

CATEGORIA ALUMNES:

premi al millor Dictat fet per un alumne: Neus Boronat Amrein (1 àpat per a dues persones al restaurant El Palau Vell de Sant Andreu de la Barca)

Premis a la participació:

Joaquima Pérez Lora

Inas el Muhandiz

1 lot de productes gurmet etiquetats en català de Tastets

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin