Notícies ← Altres notícies

Comença la ‘Festa means party’ 2007

La 'Festa means party', la campanya d'acollida als estudiants universitaris d'intercanvi que cada any organitza la Plataforma per la Llengua i que enguany coorganitzen nou universitats del Principat, comença aquesta tarda amb els primers actes de la Setmana Cultural. La campanya, que arriba a la cinquena edició, inclou una festa que es celebra el 25 d'octubre vinent al costat de recinte del Palau de Pedralbes, a la Diagonal i una Setmana Cultural que comença avui i que inclou nombrosos actes fins el 27 d'octubre. Visita la web de la 'Festa means party 2007' : www.plataforma-llengua.cat/festameansparty2007.

 La Setmana Cultural inclou actes com una obra de teatre, visites a les ciutats de Vic i Girona, a diversos mitjans de comunicació del país i a museus com el Museu d'Història de Catalunya o el CaixaForum. Per la seva banda, la festa començarà a primera hora de la tarda del pròxim dia 25 i durarà fins a la mitjanit. Inclourà actuacions musicals d'estils molt diversos i també exhibicions de folklore popular català.

Per cinquè any consecutiu, la Plataforma per la Llengua organitza conjuntament amb les universitats catalanes aquesta festa d'acollida que té l'objectiu que els estudiants d'altres països que estudien a les nostres universitats coneguin la realitat social, cultural i lingüística del país que els acollirà durant uns mesos, donant-los l'oportunitat de començar a conèixer la cultura catalana, tot oferint-los informació útil per integrar-se a la nostra societat. Alhora, també es vol treballar per una universitat catalana que faci compatible l'arribada de molts estudiants nouvinguts amb un ús majoritari de la llengua pròpia del país.

El projecte es va presentar ahir públicament en una roda de premsa a la qual van assistir la Comissionada d'Universitats i Recerca, Blanca Palmada, el vicerector de Relacions Institucionals, Comunicació i Política Lingüística de la Universitat de Barcelona, Jordi Matas, i el portaveu de la Plataforma per la Llengua, Martí Gasull, a més d'una estudiant de mobilitat procedent d'Austràlia, Jessy Mossman.

La campanya la coorganitzen la Plataforma per la Llengua, el Comissionat per a Universitats i Recerca del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, el Barcelona Centre Universitari i les universitats següents: Universitat de Barcelona, que enguany acull la festa, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Ramon Llull, Universitat de Vic, Universitat de Girona, Universitat de Lleida i, com a novetat, la Universitat Rovira i Virgili. També compta amb el patrocini de la Caixa Terrassa, Abacus Cooperativa, Bon Preu, edicions La Galera, Cerveses Moritz i el diari El Punt, i la col·laboració de Secretaria General de Joventut, Secretaria de Política Lingüística, Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Barcelona, Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, Vilaweb, Catalunya Ràdio, El Temps, El Triangle, Racó Català i Tribuna Catalana. Per a més informació: www.plataforma-llengua.cat/festameansparty2007

Si vols col·laborar en les activitats de la "Festa means party", escriu-nos un correu a participacio@plataforma-llengua.cat.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram