Notícies ← Altres notícies

«Per una política lingüística efectiva»: demanem a l’UJI que mantinga l’acreditació de valencià en les titulacions de grau

La Plataforma per la Llengua se suma al manifest promogut pel CULC per a exigir al centre universitari la retirada de la mesura aprovada al Consell
Social que elimina l'obligatorietat d'acreditar el grau mitjà de valencià (C1) per a obtindre qualsevol titulació acadèmica de grau. L'entitat considera «inadmissible» la decisió del Consell Social i recorda que l'òrgan només té caràcter consultiu i no vinculant.

La Plataforma per la Llengua subscriu el manifest «Per una política lingüística afectiva», promogut pel Col·lectiu per la Llengua i la Cultura de la Universitat Jaume I (CULC), i exigeix al Consell del Govern de l'UJI que mantinga el requisit acadèmic del nivell C1 de valencià en les 32 titulacions de grau. Així, l'entitat vol mostrar la seua preocupació per una mesura que atempta contra la nostra llengua, promoguda per un ens no competent en matèria lingüística. Tal com assenyala el manifest presentat pel CULC, la facultat de prendre decisions sobre els plans d'estudi recau, únicament, en l'àmbit directiu de la universitat. Per aquesta raó, la Plataforma per la Llengua anima la comunitat universitària a adherir-se al manifest per a mostrar el rebuig a l'acord del Consell Social.

La Plataforma per la Llengua exigeix a la Universitat Jaume I que treballe per la normalització del valencià, com a llengua pròpia i de referència, i l'impulse decididament en la docència, l'administració i la vida universitària en general. Per a l'entitat, la decisió del Consell Social només és una opinió d'un òrgan que en cap cas representa a la comunitat universitària.

Així mateix, la Plataforma per la Llengua vol manifestar el seu descontent amb les paraules de la portaveu d'educació del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PP), Beatriz Gascó, que s'ha mostrat «satisfeta» per l'opinió del Consell Social de la Universitat Jaume I. L'entitat considera que la posició del PP torna a demostrar l'animadversió de la formació, que boicoteja totes les iniciatives que busquen dignificar el valencià, cap a la llengua dels valencians. 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin