Notícies ← Altres notícies

La Setmana Cultural de la "Festa means party" comença amb teatre, una xerrada i visites a diversos mitjans de comunicació catalans

La 'Festa means party', la campanya d'acollida als estudiants universitaris d'intercanvi que cada any organitza la Plataforma per la Llengua, ha obert el foc amb els primers actes de la Setmana Cultural, que s'allargarà fins el pròxim 27 d'octubre. La Setmana Cultural inclou nombrosos actes, i ahir i dilluns vam poder veure'n els primers: l'escenificació de l'obra de teatre "My Barcelona", que escenifica les experiències de diversos estudiants de mobilitat en una universitat catalana, una xerrada-debat posterior a càrrec de l'escriptora Patricia Gabancho, i, aquest matí, una visita als mitjans El Punt, Vilaweb i Catalonia Today. Encara queden molts actes! Consulta tot el programa a la web de la 'Festa means party 2007': www.plataforma-llengua.cat/festameansparty2007.

La Plataforma per la Llengua i nou universitats del Principat correganitzen la 'Festa means party', que ja arriba a la cinquena edició. Apart dels actes de la Setmana Cultural, la campanya inclou una festa que es celebra el 25 d'octubre vinent al costat de recinte del Palau de Pedralbes, a la Diagonal.

La Setmana Cultural inclou altres actes com visites a les ciutats de Vic i Girona, a TV3 i a museus com el Museu d'Història de Catalunya o el CaixaForum. La festa començarà a primera hora de la tarda del pròxim dia 25 i durarà fins a la mitjanit. Inclourà actuacions musicals d'estils molt diversos i també exhibicions de folklore popular català.

Per cinquè any consecutiu, la Plataforma per la Llengua organitza conjuntament amb les universitats catalanes aquesta festa d'acollida que té l'objectiu que els estudiants d'altres països que estudien a les nostres universitats coneguin la realitat social, cultural i lingüística del país que els acollirà durant uns mesos, donant-los l'oportunitat de començar a conèixer la cultura catalana, tot oferint-los informació útil per integrar-se a la nostra societat. Alhora, també es vol treballar per una universitat catalana que faci compatible l'arribada de molts estudiants nouvinguts amb un ús majoritari de la llengua pròpia del país.

La campanya la coorganitzen la Plataforma per la Llengua, el Comissionat per a Universitats i Recerca del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, el Barcelona Centre Universitari i les universitats següents: Universitat de Barcelona, que enguany acull la festa, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Ramon Llull, Universitat de Vic, Universitat de Girona, Universitat de Lleida i, com a novetat, la Universitat Rovira i Virgili. També compta amb el patrocini de la Caixa Terrassa, Abacus Cooperativa, Bon Preu, edicions La Galera, Cerveses Moritz i el diari El Punt, i la col·laboració de Secretaria General de Joventut, Secretaria de Política Lingüística, Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Barcelona, Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, Vilaweb, Catalunya Ràdio, El Temps, El Triangle, Racó Català i Tribuna Catalana. Per a més informació: www.plataforma-llengua.cat/festameansparty2007.  

Si vols col·laborar en les activitats de la "Festa means party", escriu-nos un correu a participacio@plataforma-llengua.cat.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram