Notícies ← Altres notícies

Èxit d'assistència a les visites de la Setmana Cultural de la "Festa means party"

La Setmana Cultural de la 'Festa means party' està aconseguint una gran afluència de públic a totes les activitats que ja s'han celebrat. Uns 130 estudiants universitaris han participat ja en les cinc activitats que de moment s'han programat, i encara queden quatre visites més. La campanya d'acollida als estudiants universitaris d'intercanvi que cada any organitza la Plataforma per la Llengua s'allargarà fins el pròxim 27 d'octubre. Consulta tot el programa a la web de la 'Festa means party 2007': www.plataforma-llengua.cat/festameansparty2007.

De moment, s'han celebrat cinc activitats: l'escenificació de l'obra de teatre "My Barcelona", que escenifica les experiències de diversos estudiants de mobilitat en una universitat catalana, una xerrada-debat posterior a càrrec de l'escriptora Patricia Gabancho, una visita als mitjans El Punt, Vilaweb i Catalonia Today, una visita a TV3 i una passejada guiada pel Raval. La Setmana Cultural inclou encara altres actes com les visites a les ciutats de Vic i Girona (demà i dissabte) i a museus com el Museu d'Història de Catalunya (el dia 25) o el CaixaForum, aquesta tarda.

La Plataforma per la Llengua i nou universitats del Principat correganitzen la 'Festa means party', que ja arriba a la cinquena edició. Apart dels actes de la Setmana Cultural, la campanya inclou una festa que es celebra el 25 d'octubre vinent al costat de recinte del Palau de Pedralbes, a la Diagonal. La festa començarà a primera hora de la tarda del pròxim dia 25 i durarà fins a la mitjanit. Inclourà actuacions musicals d'estils molt diversos i també exhibicions de folklore popular català.

Per cinquè any consecutiu, la Plataforma per la Llengua organitza conjuntament amb les universitats catalanes aquesta festa d'acollida que té l'objectiu que els estudiants d'altres països que estudien a les nostres universitats coneguin la realitat social, cultural i lingüística del país que els acollirà durant uns mesos, donant-los l'oportunitat de començar a conèixer la cultura catalana, tot oferint-los informació útil per integrar-se a la nostra societat. Alhora, també es vol treballar per una universitat catalana que faci compatible l'arribada de molts estudiants nouvinguts amb un ús majoritari de la llengua pròpia del país.

La campanya la coorganitzen la Plataforma per la Llengua, el Comissionat per a Universitats i Recerca del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, el Barcelona Centre Universitari i les universitats següents: Universitat de Barcelona, que enguany acull la festa, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Ramon Llull, Universitat de Vic, Universitat de Girona, Universitat de Lleida i, com a novetat, la Universitat Rovira i Virgili. També compta amb el patrocini de la Caixa Terrassa, Abacus Cooperativa, Bon Preu, edicions La Galera, Cerveses Moritz i el diari El Punt, i la col·laboració de Secretaria General de Joventut, Secretaria de Política Lingüística, Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Barcelona, Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, Vilaweb, Catalunya Ràdio, El Temps, El Triangle, Racó Català i Tribuna Catalana. Per a més informació: www.plataforma-llengua.cat/festameansparty2007.  

Si vols col·laborar en les activitats de la "Festa means party", escriu-nos un correu a participacio@plataforma-llengua.cat.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram