Notícies ← Altres notícies

«L’educació ens dignifica: sí al valencià»

La Plataforma per la Llengua s'adhereix a la mobilització d'Escola Valenciana per l'educació en valencià. L'entitat considera que els atacs a la llengua i a la tasca docent mereixen una resposta contundent per part de la societat civil. La convocatòria és aquest dissabte a la vesprada a la ciutat de València.

La Plataforma per la Llengua es manifestarà aquest dissabte, 17 de febrer, juntament amb Escola Valenciana - Federació d'Associacions per la Llengua per a defensar l'ensenyament en valencià. La concentració «L'educació ens dignifica» busca traslladar el suport de la societat valenciana al món educatiu, després d'una campanya de desprestigi per part d'alguns mitjans de comunicació orquestrada amb intencions electoralistes. Així, la Plataforma per la Llengua s'adhereix a la iniciativa amb la voluntat de donar suport a la tasca docent i reivindicar l'ensenyament en valencià, públic i de qualitat.

Tal com assenyala el manifest de la convocatòria, el model d'escola que reivindiquem «és hereu dels moviments de renovació pedagògica, un model plurilingüe on el valencià siga la llavor d'aprenentatge d'altres llengües», en connexió amb la Llei d'ús i ensenyament del valencià. Es tracta d'un model específic que s'inspira en les recomanacions del Consell d'Europa i en la Carta europea de les llengües.

Des de la Plataforma per la Llengua considerem que determinades forces polítiques, sindicals i mediàtiques cometen una gran irresponsabilitat atacant un dels pilars fonamentals de la nostra societat, l'educació, garantia de cohesió social. Per això, animem la societat valenciana a eixir al carrer, una vegada més, per a reivindicar l'ensenyament en la nostra llengua.

En la mobilització hi haurà actuacions de muixerangues, gegants i cabuts, grups musicals... En definitiva, serà tota una festa per l'educació valenciana. La cita serà el proper dissabte, a les 17 hores, a la plaça de la Mare de Déu de València.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin