Notícies ← Altres notícies

Èxit de participació en la presentació de l’obra "Amb el valencià, fem pinya!" a Algemesí

Adrian Nita, Yàsser Sadoune i Federico Conti van explicar les seues experiències com a nous parlants de valencià i animaren els assistents a parlar la llengua als nouvinguts per a potenciar la identitat pròpia.

La Plataforma per la Llengua va presentar divendres passat el llibre Amb el valencià, fem pinya! a la Casa Cantonera d'Algemesí. El centre cultural, ple de gom a gom, va acollir la presentació de l'obra col·lectiva en què participen valencians nouvinguts de diversos països que participen de moviments de cultura popular. Durant la presentació, Adrian Nita (membre dels Dansants del Corpus de Castelló), Federico Conti (impulsor de la Casa Cantonera) i Yàsser Sadoune (bastoner de la Fal·lera Gironina) van explicar les seues experiències i van animar els assistents a promoure el valencià entre la població migrant. El delegat de la Plataforma per la Llengua al País Valencià, Manuel Carceller, va defensar la llengua com a element d'acollida i d'integració, així com l'ensenyament en valencià com a pilar vertebrador de la societat. 

"Aprendre i donar a conéixer el valencià és també un antídot contra el racisme", defensà Carceller. En aquest sentit, els autors van animar els assistents a parlar en valencià als nouvinguts, per no discriminar-los i garantir la igualtat d'oportunitats. Durant la presentació, tots van contar anècdotes personals per a explicar les dificultats socials que van tindre per aprendre la llengua pròpia.

"És molt complicat aprendre valencià si els autòctons parlen castellà als migrants", va explicar Conti. Així mateix, Sadoune va destacar la importància de participar en moviments associatius per a conèixer millor la cultura valenciana. Per la seua banda, Nita va agrair a les entitats que treballen per la llengua la tasca que fan "per no perdre els orígens, ni la identitat".

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin