Notícies ← Altres notícies

La territorial del Baix Llobregat de la Plataforma per la Llengua oferirà el Premi a la Qualitat Lingüística a treballs de recerca de batxillerat

La territorial Baix Llobregat oferirà un premi a la qualitat lingüística integrat en el programa EduRecerca, en què es vol oferir reconeixement als alumnes, docents i centres de la comarca en els treballs obligatoris de recerca a segon de batxillerat.  La intenció és poder establir contactes d'enriquiment mutu a partir d'un espai compartit on els protagonistes siguin els treballs de recerca i l'excel·lència educativa vinculada al teixit social i empresarial de la comarca.

El Premi a la Qualitat Lingüística neix a partir de la col·laboració de la Plataforma per la Llengua per la participació en el congrés "El Baix Llobregat a debat", organitzat pel Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat  (CECBLL), que va portar a establir vies de col·laboració amb el CECBLL i amb la delegació dels Serveis Territorials d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a la comarca. Fruit d'aquesta col·laboració neix la participació en l'Edurecerca, els premis a treballs de recerca de batxillerat als alumnes i centres de la comarca en una col·laboració conjunta dels Serveis Territorials d'Ensenyament, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

En el projecte col·laboren diferents entitats, la majoria vinculades a la comarca, com el Consell de Dones, el Parc Agrari o  l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, però també són presents altres entitats d'àmbit més general com la Fundació per la Conservació i Recuperació d'Animals Marins (CRAM) o el Grup de Periodistes Ramon Barnils.

La territorial de la Plataforma per la Llengua a la comarca hi col·labora per primera vegada aquest curs 2017-2018 atorgant el Premi a la Qualitat Lingüística entre tots aquells treballs que es presentin i que prèviament hagin estat preselecionats com els millors entre la resta d'entitats que atorguen premis. Només podran optar a aquest premi els treballs redactats en llengua catalana.

Per al proper curs hi ha la intenció de continuar amb el Premi de a la Qualitat Lingüística i també de crear-ne un de nou amb temàtica centrada en la llengua a la comarca.

Els premis es lliuren el mes de juny en un acte públic amb la participació de totes les entitats col·laboradores. El Baix Llobregat és l'única comarca que convoca premis de treballs de recerca de batxillerat amb aquest format col·laboratiu i amb la implicació del teixit associatiu comarcal.  

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin