Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua aconsegueix normalitzar el topònim el Castell de Guadalest en els senyals de trànsit

Pel Decret 6/2002, de 8 de gener, el Consell de la Generalitat Valenciana va aprovar el canvi de denominació del municipi de Guadalest per la seua forma tradicional en valencià: el Castell de Guadalest. També el BOE núm. 68, del 20 de març del 2002, va publicar el Decret de la Generalitat Valenciana, que determinava aquesta recuperació del nom complet i originari d'aquest municipi de la Marina Baixa.

Ja havien passat 16 anys des del canvi oficial del nom del municipi i encara no s'havia actualitzat cap dels rètols oficials d'entrada a la població del Castell de Guadalest, a la carretera CV-755, ni en altres senyalitzacions de la xarxa viària, com ara la CV-70.

Des de la Plataforma per la Llengua vam sol·licitar la normalització del nom del municipi, tant davant el Servei Territorial d'Obres Públiques d'Alacant, al Síndic de Greuges, com a l'Oficina de Drets Lingüístics de la Generalitat. Finalment, el dimecres 14 de març s'han rectificat totes les plaques metàl·liques senyalitzadores de la carretera CV-755, situades a l'accés a la població, i també les de la CV-70, amb el nom propi i oficial: el Castell de Guadalest.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin