Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua distribuirà 18.000 auques amb el diari Levante-EMV per a homenatjar Francesc Ferrer Pastor

L'auca, realitzada pel dibuixant Joan Montañés Xipell i pel poeta Vicent Jaume Almela, es repartirà gratuïtament el dimecres 18 d'abril amb l'exemplar del diari

La Plataforma per la Llengua distribuirà un total de 18.000 auques arreu del País Valencià amb el diari Levante-EMV per a homenatjar el lexicògraf Francesc Ferrer Pastor en el centenari del seu naixement. Una auca que recorre les notes biogràfiques de l'autor del Diccionari Valencià Escolar, un clàssic de l'ensenyament en la nostra llengua. L'obra compta amb la col·laboració de la Fundació Ferrer Pastor, de l'Editorial Denes i també de Turisme de la Safor. Amb aquesta obra la Plataforma per la Llengua busca promoure el llegat de l'escriptor, fonamental per a reviscolar l'ús del valencià en l'àmbit educatiu. Tothom podrà aconseguir-ne un exemplar el dimecres 18 d'abril, amb el suplement «Aula» del periòdic.

Francesc Ferrer Pastor (Font d'en Carròs, 1918 - València, 2000) va ser un important estudiós del valencià que va dedicar la seua vida a l'elaboració de diccionaris i vocabularis en la nostra llengua. Amb la publicació del Diccionari Valencià Escolar va contribuir enormement a la consolidació del sistema educatiu valencià, amb un total de 26 edicions publicades. Comptat i debatut, el conjunt de l'obra de Ferrer Pastor constitueix una contribució impagable a la nostra llengua, tant en els moments anteriors a l'aprovació de l'Estatut d'Autonomia com després, perquè ha servit de suport a la tasca didàctica de milers de docents de valencià.

Amb aquesta auca la Plataforma per la Llengua vol donar a conéixer el llegat del lexicògraf a tot el poble valencià. El dibuix ha anat a càrrec de Joan Montanés Xipell, autor, entre altres projectes, de les auques de l'escriptor Enric Valor, del republicà Gaetà Huguet i de les Normes del 32. Pel que fa als textos, són obra del poeta Vicent Jaume Almela; el seu últim poemari és Mirall d'atzurs (2017), guanyador del 23é Premi Miquel Peris i Segarra de Castelló de la Plana.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin