Notícies ← Altres notícies

Tornen els «Vermuts Literaris» de Castelló per la Llengua, enguany dedicats a la figura de Pompeu Fabra

L'entitat se suma així a la commemoració de l'Any Pompeu Fabra amb dues activitats de difusió de l'obra del gramàtic, responsable de la codificació de la llengua catalana

Amb la primavera tornen, un any més, els "vermuts literaris", i Castelló per la Llengua que ens convida a acostar-nos a la lectura en valencià des d'un vessant lúdic, a partir de converses disteses i de proximitat amb els autors mentre fem l'aperitiu a la fresca.

En aquesta ocasió, les entitats han decidit sumar-se a la commemoració de l'Any Pompeu Fabra, que se celebra el 2018 coincidint amb els 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana. Fabra va ser el capdavanter de la codificació de la llengua catalana empresa per l'Institut d'Estudis Catalans i assumida com a pròpia per al valencià a partir de les "Normes de Castelló", signades a Castelló de la Plana l'any 1932.

Els actes començaran el pròxim dissabte 28 d'abril, a les 12h al pati de la Casa de la Cultura(Carrer Antoni Maura, 4), amb la presentació de la novel·la gràfica Pompeu Fabra. L'aventura de la llengua (Rafael Dalmau, Editor, 2018), a càrrec de Gemma Pauné Xuriguera, autora del guió i dels textos, i Oriol Garcia Quera, autor de les il·lustracions.

El segon vermut tindrà lloc dissabte 19 de maig, també a les 12h al pati de la Casa de la Cultura, amb una conferència i col·loqui sobre la influència de Fabra en el valencianisme de preguerra, que sota el títol "Pompeu Fabra, l'autoritat admirada pel valencianisme" impartirà Vicent Pitarch, membre de la Secció Filològica de l'IEC i Delegat a Castelló d'aquesta institució.

La Plataforma per la Llengua País Valencià, com a membre de la coordinadora d'entitats, anima a tothom a assistir-hi i participar-hi activament en les dues presentacions organitzades, i en la resta d'activitats que tindran lloc per homenatjar el prestigiós filòleg.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin