Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua demana que es respecte la denominació «València» en els senyals de trànsit

L'entitat ha emés una comunicació al Síndic de Greuges perquè inste la Generalitat i el Ministeri de Foment a retolar correctament la denominació del cap-i-casal en carreteres, autovies i autopistes.

La Plataforma per la Llengua del País Valencià ha enviat una queixa al Síndic de Greuges perquè la denominació «València» aparega correctament en els senyals de trànsit de la xarxa de carreteres, autovies i autopistes. L'entitat recorda que l'única denominació oficial és València des de la publicació del Decret 16/2017, on es va aprovar el canvi de denominació del municipi per part del Consell, i es va adoptar la forma exclusiva en valencià del topònim. Així, l'ONG del valencià recorda que "l'administració té el deure de respectar els noms oficials dels municipis, que són els únics que tenen validesa legal i jurídica". Per aquesta raó, la Plataforma per la Llengua ha demanat al Síndic que inste la Generalitat Valenciana i el Ministeri de Foment del govern espanyol a fer les modificacions pertinents perquè el nom de València es retole correctament en totes les indicacions de trànsit.

"No és la primera vegada que ocorre aquesta deixadesa per part de les institucions", assenyala el delegat de l'entitat, Manuel Carceller. "L'administració ha d'entendre que si un municipi normalitza el seu nom cal fer totes les adaptacions necessàries per acomplir la legalitat", defensa el portaveu de la Plataforma per la Llengua.

El cas de Castell de Guadalest, un èxit de l'entitat

Al municipi de Castell de Guadalest, feia 16 anys que s'havia aprovat el canvi oficial del topònim i encara no s'havia actualitzat cap dels rètols d'entrada a la localitat. La Plataforma per la Llengua va sol·licitar el canvi en la senyalització davant el Servei Territorial d'Obres Públiques d'Alacant, al Síndic de Greuges, com a l'Oficina de Drets Lingüístics de la Generalitat. Finalment, el dimecres 14 de març es van rectificar totes les plaques metàl·liques d'entrada al poble.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin