Notícies ← Altres notícies

Centenars d'estudiants universitaris participen en la "Festa means party" 2007

La Plataforma per la Llengua va tancar el passat mes d'octubre la "Festa means party" d'enguany amb un balanç molt satisfactori. Centenars d'estudiants universitaris de mobilitat van tornar a participar un any més en aquesta campanya d'acollida als estudiants universitaris d'intercanvi que cada any promou l'organització, i que enguany van coorganitzar nou universitats del Principat. Prop de 500 estudiants van prendre part en les diferents activitats de la Setmana Cultural que es van celebrar entre els dies 15 i 27 d'octubre, mentre que gairebé 1.500 persones van assistir a l'acte central de la campanya, la festa que dóna nom al pla d'acollida.

La festa va incloure actuacions musicals d'estils molt diversos i també exhibicions de folklore popular català. Hi van actuar, per exemple, els grups Ebri Knight, At-versaris, Burman Flash i el disc-jòquei Dave Creys. La música es va complementar amb altres manifestacions culturals: hi van haver castells, amb Arreplegats i Ganàpies, una actuació de mim i un espectacle de bastoners, diables i bestiari dels Països Catalans. Tot plegat es va amanir amb un berenar popular.

A més, des del dia 15 d'octubre es va celebrar una Setmana Cultural les activitats de la qual (l'obra de teatre "My Barcelona", una xerrada de l'escriptora Patrícia Gabancho, visites als estudis de TV3 i als diaris El Punt, Vilaweb i Catalonia Today, al Museu d'Història de Catalunya i al CaixaForum, una passejada pel barri barceloní del Raval i visites a les ciutats de Vic i Girona) van ser un èxit de participació, amb assistències que van sumar en total més de 500 persones.
Per cinquè any consecutiu, la Plataforma per la Llengua va organitzar conjuntament amb les universitats catalanes aquesta festa d'acollida que té l'objectiu que els estudiants d'altres països que estudien a les nostres universitats coneguin la realitat social, cultural i lingüística del país que els acollirà durant uns mesos, donant-los l'oportunitat de començar a conèixer la cultura catalana i oferint-los informació útil per integrar-se a la nostra societat. Alhora, també es vol treballar per una universitat catalana que faci compatible l'arribada de molts estudiants nouvinguts amb un ús majoritari de la llengua pròpia del país.

La campanya la van coorganitzar la Plataforma per la Llengua, el Comissionat per a Universitats i Recerca del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, el Barcelona Centre Universitari i les universitats següents: Universitat de Barcelona, que enguany acull la festa, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Ramon Llull, Universitat de Vic, Universitat de Girona, Universitat de Lleida i, com a novetat, la Universitat Rovira i Virgili. També va comptar amb el patrocini de la Caixa Terrassa, Abacus Cooperativa, Bon Preu, edicions La Galera, Cerveses Moritz i el diari El Punt, i la col·laboració de Secretaria General de Joventut, Secretaria de Política Lingüística, Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Barcelona, Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, Vilaweb, Catalunya Ràdio, El Temps, El Triangle, Racó Català i Tribuna Catalana.

Vegeu el web de la campanya amb tota la informació: www.plataforma-llengua.cat/festameansparty2007

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram