Notícies ← Altres notícies

Visita teatralitzada a Mons Observans

Aquest dijous els alumnes del curs d'alfabetització Lletres per a tothom, que dinamitza la Plataforma per la Llengua a Montornès del Vallès, han fet una sortida conjunta amb els alumnes de català i participants del voluntariat per la llengua del Consorci per a la Normalització Lingüística de Montmeló i Montornès per acomiadar el curs amb un tast d'història.

Entre Montornès del Vallès i Montmeló hi ha l'assentament romà de Can Tacó - Turó d'en Roina poc conegut i de gran interès. Mons Observans, declarat Bé Cultural d'Interès Natural per la Generalitat de Catalunya el 2008, és un espectacular jaciment la superfície del qual ronda els 2.500 metres quadrats. La principal singularitat que té són les restes de pintura mural romana recuperades en diverses parts de l'assentament.

Durant la visita guiada ens ha acompanyat una actriu que representava la Sàlvia, la dona d'un pintor pompeià (Caius Maximus Minimus), que ens ha explicat com eren les diverses estances del palau i com es van decorar amb pintures murals del primer estil pompeià que en aquell temps estaven de moda a les principals ciutats romanes de la Campània (Itàlia).

Els alumnes han gaudit d'un dia esplèndid tot fent història!

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin