Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua celebra la posada en marxa d’À punt mèdia però recorda als governs valencià i català el compromís de fer efectiva la reciprocitat dels mitjans audiovisuals

El governs català i valencià es van comprometre públicament a garantir la reciprocitat dels mitjans audiovisuals entre Catalunya i el País Valencià un cop comencessin les emissions del nou canal públic valencià.

Avui diumenge 10 de juny es posen en marxa definitivament les emissions de la nova corporació valenciana de mitjans de comunicació. La Plataforma per la Llengua vol mostrar la seva satisfacció amb aquest fet i felicitar el govern presidit per Ximo Puig per haver tornat el valencià als mitjans de comunicació públics. L'entitat, tanmateix, també vol recordar que els Presidents de la Generalitat de Catalunya i valenciana respectivament es van comprometre públicament a activar la reciprocitat dels mitjans audiovisuals entre els dos territoris. De moment, però, aquest pacte no s'ha materialitzat encara i, per tant, el seu incompliment suposa una vulneració dels drets dels ciutadans de Catalunya i el País Valencià.

És per aquest motiu que la Plataforma per la Llengua ha enviat una carta als dos presidents català i valencià, que els insta a complir el compromís adquirit i, alhora, els recorda que la reciprocitat dels mitjans de comunicació audiovisuals entre els territoris de parla catalana  és un dret reconegut per la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin