Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua presenta el projecte «Eduglosa» a la Fira de serveis, projectes i materials didàctics de Badalona

El passat 6 de setembre, a les 11 h, la Plataforma per la Llengua va instal·lar una paradeta informativa a la fira educativa organitzada pel Departament d'Educació de l'Ajuntament de Badalona. L'objectiu de la fira és que les entitats que actuen en el sector de l'educació a la ciutat puguin presentar les seves propostes per al curs i la seva activitat habitual, de manera que els docents que hi assisteixen puguin saber l'oferta disponible per al seu centre, a part de fomentar el treball en xarxa entre les entitats de la ciutat.

En aquest marc, es va presentar el projecte «Eduglosa», que la Plataforma per la Llengua, juntament amb la Fundació Carulla, porta a terme amb l'entitat Cor de Carxofa, la qual fomenta el cant improvisat de les terres catalanes. El passat juny ja es va presentar la nova web del projecte, on aquells que hi estiguin interessats poden trobar recursos per treballar la glosa a classe, a part de l'actualització de notícies i esdeveniments que tenen lloc arreu dels Països Catalans. A banda de la web, també es va explicar que aquest primer trimestre del curs escolar 2018/19 els centres educatius de l'eix Besòs podran gaudir de tallers de glosa i rumba gratuïts gràcies a un projecte específic finançat per la Diputació de Barcelona. A més de la paradeta, els dos glosadors de Cor de Carxofa que van assistir a la fira, el Farri i la Fardatxa, van presentar la web d'Eduglosa mitjançant un garrotí abans dels parlaments de l'acte.

Aquest projecte de glosa forma part d'una sèrie d'actuacions que l'àrea d'educació de la Plataforma per la Llengua porta a terme habitualment. L'objectiu d'aquesta i d'altres activitats semblants és fomentar l'ús del català entre la població jove, ja que actualment l'oferta lúdica juvenil en català es troba en hores baixes. Si els joves s'ho passen bé en català tindran l'oportunitat de fer-se seva la llengua.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin