Notícies ← Altres notícies

Un celler que discrimina el català en alguns dels seus productes guanya el Premi Pime a la Qualitat Lingüística

El jurat d'aquest premi, organitzat per PIMEC i amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, ha escollit el celler Clos Galena perquè considera que "atorga a la llengua catalana un valor afegit en la qualitat empresarial". La Plataforma per la Llengua, però, denuncia que l'empresa no utilitza el català en tots els seus productes

El Celler Clos Galena, ubicat al poble d'El Molar, dins la DOQ Priorat, va aparèixer als mitjans l'any passat perquè un dels seus vins va ser escollit com un dels que es van servir al banquet dels Premis Nobel. Tot i haver estat distingit amb el Premi Pime a la Qualitat Lingüística, el vi de gamma més alta que produeix aquesta bodega, el vi Clos Galena, prescindeix del català en algunes parts de l'etiquetatge on és obligatori. Concretament, l'article 34.2 de la Llei 1/1998 de política lingüística estableix que "les dades obligatòries i les informacions voluntàries addicionals que figuren en l'etiquetatge de productes catalans que gaudeixen de denominació d'origen, de denominació comarcal o de denominació de qualitat i dels productes artesanals que es distribueixen en l'àmbit territorial de Catalunya han de ser necessàriament, com a mínim, en català".

La Plataforma per la Llengua, doncs, troba incomprensible que es premiï la suposada actitud lingüísticament proactiva d'una empresa que no compleix tots els seus deures legals relacionats amb la llengua catalana. 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin