Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua edita una segona versió de la guia “Què faig si...?” adaptada a la legislació i situació del País Valencià

Suggerir idees i alternatives d'actuació davant determinades situacions que ens podem trobar en la nostra vida diària relacionades amb el català. Aquest és l'objectiu de la guia "Què faig si...? Alguns suggeriments que poden ésser útils per afrontar situacions quotidianes pel que fa a l'ús del valencià", que ha editat la Plataforma per la Llengua. La publicació d'aquest material és la segona part d'un projecte iniciat fa uns mesos amb l'edició d'una primera guia adaptada a la situació social i legal del català al Principat de Catalunya, i que continua ara amb aquest segon llibret adaptat a la realitat del País Valencià.

És de mala educació continuar una conversa en valencià quan algú se'm dirigeix inicialment en castellà? Tinc el dret de dirigir-me en català a un policia de l'Estat o a qualsevol altre funcionari? Hi ha mòbils amb l'opció idiomàtica en català? Em puc queixar perquè un producte no està etiquetat en català? Quina importància té la nostra llengua dins el context mundial? Què puc fer jo per millorar l'ús de la llengua? Sovint en la nostra vida quotidiana ens trobem amb situacions relacionades amb l'ús de la llengua com les esmentades que sovint se'ns fan difícils d'encarar o bé se'ns plantegen dubtes sobre quins són els nostres drets o sobre la importància real de la llengua catalana. Aquesta guia té l'objectiu, a través d'un disseny amè i d'una estructura que vol ser didàctica, de suggerir tot un seguit d'idees que hem anat arreplegant i que poden ser d'utilitat en determinats moments. L'objectiu final d'aquest llibret és ajudar a que cadascú posi el seu gra de sorra en la seva vida diària per assolir la plena normalització del valencià. Alhora, la guia ofereix informació útil sobre la llengua i sobre el seu context històric i geogràfic.

Vegeu les diferents guies i publicacions que ha editat la Plataforma per la Llengua.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram