Notícies ← Altres notícies

Crida a fer una aportació contra el tancament de TV3

Com ja sabeu, Acció Cultural del País Valencià ha estat multada amb 300.000 € pel Govern valencià per oposar-se al tancament de les emissions de TV3 al País Valencià. Un tancament que ja s'ha produït i que, de moment, ha deixat l'entorn d'Alacant sense el senyal de TV3. Acció Cultural ha engegat una campanya per reclamar la implicació activa d'associacions, partits, sindicats i persones a títol individual en aquest afer, en la qual també s'ha implicat l'artista Antoni Tàpies, que ha donat gratuïtament una litografia creada expressament per a l'ocasió.

Des de la Plataforma per la Llengua, donem total suport a Acció Cultural en la seva lluita i col·laborem en la campanya. En aquest sentit, us demanem que adquiriu una litografia fent una aportació mínima de 10 € per col·laborar amb el pagament de la multa. Per a més informació, heu d'adreçar-vos a Acció Cultural, al 96.391.83.86 o al correu electrònic campanyatv3@acpv.cat.

Comunicat contra el tancament. D'altra banda, la Plataforma per la Llengua ha fet pública recentment la seva indignació davant les mesures preses pel govern de la Generalitat Valenciana per tal d'impedir la recepció de les emissions de TV3 i els altres canals de la Corporació Catalana de Radiotelevisió al País Valencià, prosseguint així la seva campanya sistemàtica en contra de la unitat i la normalització de la llengua comuna. Per llegir el comunicat sencer de la Plataforma per la Llengua, entreu aquí.

La Plataforma per la Llengua expressa la seva indignació davant d'aquests fets, i en considera corresponsable l'Estat espanyol.

Voldríem destacar que amb aquest tancament l'Estat espanyol, el darrer i veritable responsable dels fets, a través de la Generalitat Valenciana, està incomplint l'article 11 punt 2 del la Carta de les llengües regionals i minoritàries, tractat internacional signat per l'Estat espanyol. Considerem molt greu que l'Estat espanyol no compleixi els seus tractats internacionals, perquè és precisament l'Estat espanyol el responsable d'aquests fets de coacció de la llibertat d'expressió a nivell internacional. La Plataforma per la Llengua considera que els fets que estan succeint no són propis ni d'una societat democràtica ni d'un estat de dret.

També voldríem deixar clara l'absurditat que significa aquesta decisió. En un món globalitzat en què podem veure canals de televisió de tots els continents, censurar-ne un que es fa a pocs quilòmetres de distància és un autèntic esperpent i una manca de sentit comú.

Per tot això la Plataforma per la Llengua demana:

  • Que l'Estat espanyol faci complir de manera immediata els tractats internacionals que ha signat, i per tant, que restableixi les emissions de TV3 al País Valencià.
  • Que la Generalitat Valenciana rectifiqui i respecti el dret democràtic dels ciutadans i ciutadanes.
  • Que els partits i institucions del Principat s'impliquin més i facin de la recepció de TV3 al País Valencià una qüestió prioritària i imprescindible per a qualsevol negociació o pacte a nivell estatal.
  • Que en l'àmbit del Principat es puguin veure sense dificultats tots els mitjans de comunicació en català, encara que pertanyin a d'altres territoris de llengua i parla catalanes.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram