Notícies ← Altres notícies

Les cançons alguereses de Mans manetes omplin la sala Russafa de València

El concert, impulsat per la Plataforma per la Llengua, ha comptat amb la participació de Pau Alabajos, Mireia Vives i Borja Penalba

Un cor de deu infants de l'Alguer porta les cançons tradicionals i infantils de l'illa al territori valencià

L'actuació podrà veure's també el divendres 9 a Gandia, i el dissabte 10 a Castelló

La Sala Russafa, a València, va omplir-se ahir pel concert 'Mans manetes. L'Alguer: paraules, cançons i veus de minyons', una iniciativa de la Plataforma per la Llengua per a donar a conéixer el patrimoni musical alguerés en tots els territoris del domini lingüístic. "Portar la música algueresa al País Valencià és portar també la nostra cultura: compartim la mateixa llengua però amb diferents denominacions. I això ens ha de fer vore que la nostra llengua, el valencià, és una llengua internacional que parlen més de 10 milions d'europeus. És una cultura important dins d'Europa i mereix ser reconeguda", ha reivindicat Manuel Carceller, delegat de la Plataforma per la Llengua País Valencià.

El concert ha fet arribar a les famílies de València cançons tradicionals i infantils alguereses, interpretades i modernitzades pel cor d'infants de l'Alguer i per músicsde tot el territori. Pau Alabajos, Mireia Vives i Borja Penalba han participat de l'actuació, juntament amb el cor de deu  infants algueresos. "Un dels objectius del projecte Mans Manetes era fer entendre als algueresos que la llengua catalana té molts accents, que la parla molta gent. Per això vam voler que artistes valencians com Pau Alabajos o Mireia Vives participaren del projecte", ha assegurat Irene Coghene, delegada de la Plataforma per la Llengua a l'Alguer.

L'actuació es basa en el llibre-disc "Mans Manetes. L'Alguer: paraules, cançons i veus de minyons", que la Plataforma per la Llengua va impulsar ja fa un any, i del qual se'n van repartir 8.000 exemplars a les escoles alguereses. El projecte va nàixer amb l'objectiu d'oferir a les noves generacions d'algueresos -que no gaudixen pràcticament de cap tipus d'ensenyament en la seua llengua en l'escola- un producte cultural d'homenatge a la seua cultura. Tot i la situació de la llengua, Irene Coghene assegura que "a l'Alguer ningú té prejudicis contra l'alguerés, al contrari, tothom té curiositat i bona predisposició per a aprendre'l".

"Mans Manetes" es va presentar a Tarragona, l'Alguer i Barcelona, i ara ha arribat el torn del País Valencià. Després de València, les ciutats de Gandia i Castelló (https://www.plataforma-llengua.cat/col-labora/concert_pv/) podran gaudir també del concert "Mans Manetes".

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin