Notícies ← Altres notícies

El Museu del Joguet inaugura l’exposició El Misteri del Quadre, el joc guanyador del 3r premi del concurs Tísner 2017

La inauguració serà dissabte 10 de novembre a les 11 h

El joc dels alumnes de 5è de l'escola Salvador Dalí de Figueres s'exposarà al vestíbul del museu fins a finals d'any

El passat mes de juny el Museu del Joguet de Catalunya va rebre la donació del joc El misteri del quadre, realitzat durant el curs 2016-2017 pels alumnes de 5è A de l'escola Salvador Dalí de Figueres, i que va merèixer el tercer premi del 3r Concurs Tísner de Creació de Jocs en Català impulsat per la Plataforma per la Llengua. Ara, després d'haver procedit a les tasques de registre i documentació perquè formi part del fons del Museu del Joguet de Catalunya, el joc s'exposa al públic al vestíbul del Museu.

El misteri del quadre consisteix a recuperar un quadre de Salvador Dalí que s'ha perdut en algun punt de Catalunya per poder retornar-lo al Museu. El recorregut comença al Delta de l'Ebre i discorre per diferents muntanyes de Catalunya, i s'avança resolent endevinalles i embarbussaments, definint refranys i lletrejant paraules.

L'exposició estarà oberta al públic des del 10 de novembre fins al 9 de desembre d'aquest 2018, dins de l'horari de visites del Museu del Joguet de Figueres

El concurs Tísner de Creació de Jocs en Català està convocat per la Plataforma per la Llengua i s'adreça als alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles de Catalunya, la Franja de Ponent i el País Valencià. Els jocs que es presenten al concurs han de potenciar la creativitat, la dinàmica i la integració del català. L'objectiu és que alumnes, mestres i escoles descobreixin la faceta més lúdica i creativa de la llengua catalana tot elaborant el seu propi joc.

Enguany ja s'ha celebrat el concurs, i l'Estació del Nord de Barcelona ha estat l'escenari escollit per dur a terme l'acte de la 4a edició. Fins a 86 aules d'arreu del Principat hi han participat, i el joc guanyador ha estat Escapa dels contes, d'Els Jesuïtes Poble Sec - Col·legi Sant Pere Claver de Barcelona.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin