Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua valora positivament la proposta de modificació de la LOMCE

La proposta del Govern de Pedro Sánchez retornaria el 45 % de les competències per a la redacció dels temaris curriculars a les autonomies amb llengües cooficials

El Govern espanyol ha preparat una proposta de modificació de la Llei d'Educació vigent, la LOMCE, coneguda amb el nom de Llei Wert, que va desfermar una forta polèmica amb relació al tractament de les llengües vehiculars de les comunitats autònomes amb llengües cooficials, atès que els reduïa competències en matèria educativa. El Govern de Pedro Sánchez pretén recuperar molts dels aspectes de la LOE, que va aprovar el 2006 el PSOE, i proposa una llei amb articulat únic. La mesura més rellevant és que torna el 45 % de competències per a la redacció dels temaris curriculars a les autonomies amb llengües cooficials.

La Plataforma per la Llengua considera que és positiu modificar la Llei d'Educació actual, que injustament va prendre competències educatives a les comunitats autònomes amb llengua pròpia i, en matèria lingüística, posava en perill les diferents opcions d'ensenyament en català a l'Estat espanyol. És una bona notícia que el Govern espanyol vulgui retornar aquestes competències a qui corresponen, tot i que cal recordar que el Congrés dels Diputats ho haurà de validar. Per aquest motiu, des de la Plataforma per la Llengua farem un seguiment acurat d'aquesta proposta de reforma legislativa i, si escau, proposarem esmenes al document per millorar-lo amb l'objectiu de reforçar el paper del català i l'impacte social que pugui tenir.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin