Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua organitza una setmana literària en commemoració del Dia del Llibre Valencià

La iniciativa portarà a Alacant, Algemesí, València i Vila-real diverses presentacions d'escriptors rellevants.

L'entitat se suma d'esta manera al record de la primera edició del Tirant lo Blanc el 20 de novembre de 1490.

La Plataforma per la Llengua ha organitzat quatre actes al voltant del Dia del Llibre Valencià per a difondre els autors propis entre el públic general. La iniciativa començarà el dimarts dia 20 de novembre amb una presentació simultània en dos municipis diferents: Algemesí i Vila-real. El dimecres serà el torna d'Alacant i, tot seguit, el cicle es tancarà amb una trobada literària en el cap i casal.

El desplegament de mitjans respon a la voluntat de posar en relleu la data del 20 de novembre de 1490, una efemèride que cada volta més institucions i entitats recorden: el dia en què el primer exemplar del Tirant lo Blanc, obra cimera del segle d'or valencià, va eixir de la impremta.

Encara que tots els actes giraran al voltant del món literari, cada un serà lleugerament diferent. Així, la presentació d'Algemesí -el 20, a les 19.30h (la Casa Cantonera)- serà un homenatge a la trajectòria de Vicent Josep Escartí, novel·lista de la localitat i especialista en literatura moderna. La conductora de l'acte serà la també escriptora Anna Moner i, a més, comptarà amb la música Elies Monxolí.

La presentació de Vila-real -també el 20, però a les 20.00h (Llibreria Ausiàs)- versarà sobre la novel·la Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians 2018: Les quatre vides de l'oncle Antoine, de Xavier Aliaga i estarà conduït per Vicent Usó. El dimecres, a les 19.30h, serà el torn d'Alacant (Casal el Tio Cuc). Allí se presentarà l'obra d'investigació filològica Els parlars valencians, de Vicent Beltran i Carles Segura-Llopes un dels èxits de vendes del 2017.

I, per a acabar, el dijous 22 a les 11.30h hi haurà una trobada juvenil amb l'escriptora Gemma Pasqual i Escrivà. D'esta manera, serà València (Octubre Centre de Cultura Contemporània) qui clourà el cicle literari amb una autora senyera de la literatura jove valenciana.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin