Notícies ← Altres notícies

Les Estrenes: per mantendre viva la tradició

Gran èxit per la manifestació Les Estrenes que ha tengut lloc ahir 6 de gener en ocasió de la Festa dels Tres Reis al Llarg Sant Francesc.

La manifestació és estada realitzada de la delegació local de la Plataforma per la Llengua, l'organització no governativa, que de 25 anys treballa al fi de promovir la llengua catalana com a instrument de cohesió social, que també enguany ha pensat als més petits i gràcies al resultat obtengut als anys passats ha volgut tornar a propondre la festa de Les Estrenes.

Moltíssims los minyons que han participt a l'apuntament tornant a portar en vida una antiga tradició que ha acompanyat generacions d'algueresos que aguardaven la festa de los Tres Reis per demanar menuts als més grans amb la pròpia taronja en mans.

Los voluntaris de l'associació han distribuït gratuïtament centenars de taronges i la primera estrena, acompanyats de l'animació musical d'Àngel Maresca, Lo Barber, amb un repertori de cançons tradicionals alguereses i catalanes lligades al Nadal i a la Festa dels Tres Reis.
A la presència de l'Assessora a la Cultura i la les Polítiques Lingüístiques, Gabriella Esposito que ha rengraciat la Plataforma per la Llengua per haver volgut mantendre viva una tradició així sentida de la populació algueresa, la manifestació és estada animada dels scouts dels grups Agesci Alghero2, de l'iglésia de Sant Miquel, i Alghero 4, de l'iglésia de Sant Josep.

Los minyons scouts han donat vida als jocs tradicionals algueresos, coadjuvats dels caps i dels membres del consell del 4Vents, una projecte que mira a posar en contacte tots los grups scout del domini lingüístic català i que, per la primera volta en ciutat, han participat a Les Estrenes animant la festa amb jocs, balls i cançons tradicionals catalanes a les quals tots los participants se són units amb gran entusiasme.

La manifestació, en col·laboració amb la Fondazione Renzo Laconi de l'Alguer, fa part del calendari del Cap d'Any #mésqueunmes de la Fundació Alghero i de l'Administració municipal.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin