Notícies ← Altres notícies

Conferència “Per la continuïtat de TV3 al País Valencià”

En resposta a la vulneració flagrant del dret essencial a la llibertat d'expressió que representa el tancament del repetidor de TV3 de la Carrasqueta, la Plataforma per la Llengua Vallès Occidental i la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL) de Sabadell, amb l'objectiu de mostrar la solidaritat amb Acció Cultural del País Valencià i amb les persones de les comarques afectades, organitzen conjuntament amb ACPV la conferència "Per la continuïtat de TV3 al País Valencià". La xerrada, que anirà a càrrec d'Antoni Royo, delegat d'ACPV a Castelló de la Plana, tindrà lloc demà divendres, 15 de febrer de 2008 a partir de dos quarts de 8 del vespre al Casal Pere Quart de Sabadell.

L'activitat l'organitzen Acció Cultural del País Valencià, Plataforma per la Llengua Vallès Occidental i la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL) de Sabadell. Hi col·laboren: Can Capablanca, Federació d'Associacions de Veïns, Fundació La Mirada, Òmnium Cultural i Plataforma pel Dret a Decidir.

Posicionament de la Plataforma per la Llengua i de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua en relació a la continuïtat de les emissions de TV3 al País Valencià.
En resposta a la vulneració flagrant del dret essencial a la llibertat d'expressió que representa el tancament del repetidor de TV3 de la Carrasqueta, la Plataforma per la Llengua i la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL) volem mostrar la nostra solidaritat amb Acció Cultural del País Valencià i amb les persones de les comarques afectades.

Alhora, volem fer públic el nostre més profund rebuig a les campanyes sistemàtiques del govern de la Generalitat Valenciana en contra de la unitat i la normalització de la llengua comuna. Creiem que, amb aquest tancament, l'Estat espanyol, el darrer i veritable responsable dels fets, a través de la Generalitat Valenciana, està incomplint l'article 11 punt 2 del la Carta de les llengües regionals i minoritàries, tractat internacional signat per l'Estat espanyol. Per tot això demanem:

  • Que l'Estat espanyol faci complir de manera immediata els tractats internacionals que ha signat, i per tant, que restableixi les emissions de TV3 al País Valencià.
  • Que la Generalitat Valenciana rectifiqui i respecti el dret democràtic dels ciutadans i ciutadanes.
  • Que els partits i institucions del Principat s'impliquin més i facin de la recepció de TV3 al País Valencià una qüestió prioritària i imprescindible per a qualsevol negociació o pacte a nivell estatal.
  • Que en l'àmbit del Principat es puguin veure sense dificultats tots els mitjans de comunicació en català, encara que pertanyin a d'altres territoris de llengua i parla catalanes.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram