Notícies ← Altres notícies

Presentació del llibre de Jordi Solé i Camardons "La llengua que ens va parir"

El divendres 22 de febrer a les set de la tarda a la biblioteca municipal, des de la Plataforma per la Llengua Maresme us presentarem el llibre de Jordi Solé i Camardons "La llengua que en va parir". Amb "La llengua que ens va parir" Jordi Solé i Camardons vol mostrar la direcció, el sentit, el criteri, l'originalitat, la potència, les raons i contradiccions del discurs català sobre l'idioma centrant-se en les aportacions positives de set autors: Josep Yxart, Joaquim Cases-Carbó, Carles Riba, Ferran Soldevila, Josep Armengou, Carles M. Espinalt i Joan Fuster. I amb el contraexemple minimitzador i culpabilitzador de Jaume Vicens Vives, a qui critica amb claredat.

Des de la consciència lingüística, queda més que clar que el català és la llengua que ha parit als catalans d´arreu dels Països Catalans, que sense la llengua no som res... És mitjançant la llengua catalana, la nostra columna vertebral, que fem una aportació original a la humanitat, és a través de la llengua catalana que som universals, que som civilitzats. Mentre que la bilingüització social apunta cap a la substitució lingüística.

La vida plena del català, la llengua de Llull, Ausiàs Marc, Rodoreda, Gaudí o Macià, és una fita només assolible des de la voluntat, des de la unitat del poble i la societat civil, i mai de la vida hauria de ser una lluita partidista. La nació lingüística catalana és una nació electiva.

El llibre també inclou un ampli panorama del discurs català sobre la llengua des de Ramon Llull fins als nostres dies, una espiral d´intel·ligència sociolingüística.

En els actuals moments de desorientació, cansament i continuació de l´estratègia imperialista anticatalana, quan des del costat català se senten el cants de sirena del liquidacionisme sociolingüístic, acollir la lectura d´aquest conjunt d´autors ens pot ajudar a veure-hi més clar.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram