Notícies ← Altres notícies

Continua la promoció de Barnasants i Mans manetes a l'Alguer

Continua sense pausa el treball de la Plataforma per la Llengua en ciutat amb la promoció del Festival Barnasants i de Mans manetes.

No se ferma el treball de la Plataforma per la Llengua, organització no governativa que de 25 anys promou la llengua catalana com a instrument de cohesió social en tots los àmbits del domini lingüístic.

La delegació de l'Alguer, gràcies a l'acord amb Barnasants, ha ja portat en ciutat dos concerts apreciats com aquell de Giorgio Conte i Joan Isaac i últim lo de Mireia Vives i Borja Penalba que amb Línies en el cel elèctric, realitzat lo 9 de febrer passat al Cívic de l'Alguer, no sol han omplit un teatre sinò han encantat tot lo públic gràcies a un gran entusiasme lligat a una passió profunda.

Menester efectivament evidenciar que els dos artistes valencians no són estranys al públic alguerés, perquè han participat a la incisió del llibre-disc Mans manetes. L'Alguer: Paraules, cançons i veus de minyons. Un projecte del fort valor cultural, lingüístic i pedagògic, realitzat de la Plataforma per la Llengua amb l'objectiu de recuperar la música popular algueresa i difondre la sua coneixença entre els estudents de l'Alguer.

Mans manetes, com tots saben, és un llibre-disc en llengua catalana de l'Alguer dedicat a criatures i adolescents, distribuït gratuïtament en totes les escoles alguereses, públiques i privades, de les maternes a les superiors, a tots los ensenyants i als alumnes.

La capil·lar distribució però no se ferma en aquí, i continua en la prestigiosa Biblioteca Municipal Rafael Sari. El llibre-disc de fet, del mes d'octubre passat, ve consignat gratuïtament gràcies als dependents de la biblioteca a totes aquelles criatures alguereses, encara en edat pre-escolar, nades del 2015 al 2018, que no han pogut beneficiar de la pròpia còpia durant l'any escolàstic 2017-2018. Per la consigna gratuïta les famílies poden anar en Biblioteca Municipal en plaça del Moll n. 2, de dilluns a divendres.

Sempre del mes d'octubre, tots los nous nats reben una còpia a través de l'ofici Anàgrafe. La Plataforma per la Llengua considera un objectiu que totes les famílies tenguin lo Mans Manetes i que els primers contactes del minyons amb la música puguin ésser en llengua.

Lo projecte té el suport de la Generalitat de Catalunya i el patrocini del Municipi de l'Alguer i de la Fundació Alghero.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin