Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua treu una nova edició de la guia “Què faig si...? Alguns suggeriments que poden ésser útils per afrontar situacions quotidianes pel que fa a l’ús del valencià”, amb 25.000 nous exemplars

Suggerir idees i alternatives d'actuació a totes aquelles persones preocupades per l'ús del català i que poden tenir dubtes davant determinades situacions que es poden trobar en la vida diària relacionades amb el valencià. Aquest és l'objectiu de la guia "Què faig si...? Alguns suggeriments que poden ésser útils per afrontar situacions quotidianes pel que fa a l'ús del valencià", de la Plataforma per la Llengua i que ja ha arribat a la segona edició, amb més de 25.000 exemplars editats. Descarrega't aquí la guia.

La publicació d'aquest material és la segona part d'un projecte iniciat fa uns mesos amb l'edició d'una guia adaptada a la situació social i legal del català al Principat, i que va tenir continuïtat amb un segon llibret adaptat a la realitat del País Valencià. Aquests materials, però, es van esgotar ben aviat davant la gran demanda que van tenir, i ara la Plataforma per la Llengua ha decidit fer l'esforç d'editar-ne una nova versió, amb 25.000 exemplars més, que es distribuirà arreu del País Valencià.

És de mala educació continuar una conversa en valencià quan algú se'm dirigeix inicialment en castellà? Tinc el dret de dirigir-me en valencià a un policia de l'Estat o a qualsevol altre funcionari? Hi ha mòbils amb l'opció idiomàtica en català? Em puc queixar perquè un producte no està etiquetat en valencià? Quina importància té la nostra llengua dins el context mundial? Què puc fer jo per millorar l'ús de la llengua? Sovint en la nostra vida quotidiana ens trobem amb situacions relacionades amb l'ús del valencià com les esmentades que sovint se'ns fan difícils d'encarar o bé se'ns plantegen dubtes sobre quins són els nostres drets o sobre la importància real de la nostra llengua. Aquesta guia té l'objectiu, a través d'un disseny amè i d'una estructura que vol ser didàctica, de suggerir tot un seguit d'idees que hem anat arreplegant i que poden ser d'utilitat en determinats moments. L'objectiu final d'aquest llibret és ajudar a que cadascú posi el seu gra de sorra en la seva vida diària per assolir la plena normalització del valencià. Alhora, la guia ofereix informació útil sobre la llengua i sobre el seu context històric i geogràfic.

Podeu descarregar-vos la guia a: www.plataforma-llengua.cat/doc/guia_quefaigsi_pv.pdf.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram