Notícies ← Altres notícies

| Publicada per Montserrat Feliu, voluntària lingüística de la Plataforma per la Llengua

Els voluntaris lingüístics fan una visita guiada a l’exposició “La realitat transformada”, de Josep Guinovart

El passat dimecres 10 d'abril diversos membres de les entitats de nouvinguts que formen part de la xarxa d'entitats de la Plataforma per la Llengua, parelles lingüístiques i participants a les tertúlies lingüístiques del programa del Voluntariat per la Llengua van fer una visita guiada a l'exposició "La realitat transformada", de Josep Guinovart, a l'Espai Volart.

L'Espai Volart, un dels espais de la Fundació Vila que promou l'art català, va acollir la visita de l'exposició "La realitat transformada", una antologia que recull una vuitantena d'obres avantguardistes de Josep Guinovart. Comprèn des de les seves obres de joventut, com La roda, fins a Laberint del Minotaure, una escultura plàstica que ens remet al mite del Minotaure, del 2004.

Acompanyats per la nostra guia, la visita va començar amb la interpretació que fa l'artista del Laberint del Minotaure. Arran de les explicacions de la guia vam poder endinsar-nos en l'obra i la vida de l'artista. La seva obra s'inicia amb una etapa figurativa en la seva estada al poble matern d'Agramunt, durant la Guerra Civil. L'artista va començar a incorporar a les seves creacions materials que fan referència a la terra: fang, cereals, terra, eines del camp... A mesura que va entrant en contacte amb altres artistes, les seves obres es fan tridimensionals, integrant diferents objectes i materials. Amb els viatges a altres països es fa més palesa en la seva obra la temàtica social, la crítica al capitalisme i la defensa de la classe obrera.

Una obra plena de simbolismes i en constant interacció amb la natura. Va ser una bona ocasió per conèixer l'obra de Josep Guinovart, artista barceloní. En resum, una exposició molt completa d'un artista molt innovador en un espai singular, una antiga fàbrica de puntes i teixits d'una finca modernista, la casa Antònia Puget, situada en ple eixample barceloní.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin