Notícies de Plataforma per la Llengua ← Altres notícies

Paella per la llengua a l'Alguer

En ocasió dels sous 25 anys la Plataforma per la Llengua organitza la "Paella per la Llengua"

Enguany la Plataforma per la Llengua, organització que treballa per promoure la llengua catalana com instrument de cohesió social, fa 25 anys i vol celebrar-los programant activitats culturals i lúdiques en tots los territoris on treballa.

L'associació i la sua delegació territorial de l'Alguer realitzen una manifestació que té la finalitat de fer la llengua catalana protagonista d'una festa que és també gastronòmica.

L'activitat principal de la celebració pels 25 anys de la Plataforma per la Llengua a l'Alguer consistirà en un pranzo popular, que se tenguerà lo 25 d'abril en l'espaci estern del Quarter, amb paella valenciana realitzada d'un cuiner de València, acompanyada de vi de la cantina social de Santa Maria La Palma i de dolços típics de l'Alguer.

En col·legament a l'activitat principal del 25 d'abril la Plataforma per la Llengua organitzarà tres laboratoris tenguts d'un cuiner professionista de València per mostrar l'elaboració del plat típic valencià dirigits a  professionistes del sector  i apassionats. Los laboratoris se tengueran a l'estructura del Quarter el 24 d'abril a les hores 17:00 i 19:00 i lo 26 d'abril a les hores 9:00.

L'entera manifestació és patrocinada del Municipi de l'Alguer amb la col·laboració del sector Esvilup Econòmic, de Fondazione Alghero i de la Diputació de València que amb l'objectiu de fer conèixer els excel·lents productes de la zona i la sua gastronomia, posa a disposició un "mestre arrosser" especialitzat en l'elaboració de dos tipus de plats basats a damunt del producte per excel·lència de València, que s'ocuparà de fer los laboratoris de demostració i de cuinar lo pranzo popular del 25 d'abril. La Diputació de València endemés posarà a disposició los productes amb Denominació d'Origen València per la realització de totes les activitats.

Col·laboren a l'organització de la manifestació los voluntaris del Servici Civil nacional dels projectes guiats del Municipi de l'Alguer i de la Fondazione Alghero.

Qui és interessat a participar als laboratoris se pot inscriure fins al 23 d'abril de les hores 9:30 fins a les 19:30 a l'àrea acollença de la Fondazione alghero, pla terrer Largo Lo Quarter. 

Los bitllets de la Paella són gratuïts i se poden trobar en línea a la pàgina web www.viuencatala.cat i de totes maneres sigueran distribuïts en les jornades del 23 i 24 sempre a l'àrea acollença de la Fondazione Alghero, pla terrer Largo Lo Quarter, de les hores 9:30 a les 19:30.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin