Notícies ← Altres notícies

BarnaSants porta Maria del Mar Bonet i Quico Pi de la Serra a l’Alguer

Lo duo recordarà lo sou primer disc del '79 lo pròxim dijous 25 d'abril a les hores 18:00 a la Plaça Lo Quarter de l'Alguer

Aquest concert especial i extraordinari del BarnaSants- a fores de la programació de la XXIV edició- és possible gràcies a la col·laboració de Plataforma per la Llengua, Municipi de l'Alguer i Fondazione Alghero, i realitza la convenció per la qual la ciutat catalana de Sardenya diventa una sede estàbil del projecte cultural Barnasants

Lo projecte cultural en xarxa Barnasants diventa així la primera reda de la cultura d'autor del domini lingüístic català.

Lo projecte cultural en xarxa BarnaSants, en col·laboració amb Plataforma per la Llengua, Municipi de l'Alguer i Fondazione Alghero, fidel al sou objectivo de portar la cultura i la cançó d'autor a tots los territoris de parlada catalana, portarà l'espectàcul de Maria del Mar Bonet i Quico Pi de la Serra a l'Alguer.

Al 2017, en coincidència amb la celebració dels 50 anys de carriera artística de la cantant mallorquina, los dos artistes se són retrobats per recuperar aquell repertori, condividint textos i músiques d'un treball antològic que és estat inaugurat al BarnSants, i que ara visitarà la Sardenya permitint de gosar encara d'aquestes dues figures en un mateix escenari.

40 anys de Quico - Maria del Mar a l'Alguer

Maria del Mar Bonet i  Pi de la Serra són dues icones de la Nova Cançó, amb més de mig sècul de carriera, que se retroben i tornen a se descobrir. Quaranta anys fa Bonet i Pi de la Serra havien unit les pròpies veus per dues setmanes al Teatre Romea de Barcelona per l'espectàcul Per Corpus al Romea, del qual és nat lo disc Quico - Maria del Mar (Sony, 1979), que ara BarnaSants porta en directe lo pròxim dijous 25 d'abril (en coincidència amb la commemoració de la liberació del feixisme en Itàlia) en la Plaça Lo Quarter a les hores 18:00

La història i les dates del concert i del disc Quico - Maria del Mar

Lo Teatre Romea de Barcelona ha acollit entre el 8 i 17 de juny del 1979 la sèrie de recitals Per Corpus de Maria del Mar Bonet i Quico Pi de la Serra. Posteriorment han registrat lo disc Quico - Maria Del Mar (SonyMusic, 1979) als estudis Moraleda de Barcelona. Amb el passar del temps és diventat un dels discos imprescindibles en la història de la cançó catalana.

També si el recital era llong, amb repertori propi dels dos cantants, lo disc recolliva també cançons de Pau Riba, Robert Charlebois, Li Po i Stevie Wonder, i per la primera volta la cançó «Petita festa» de Toti Soler i «Jim», que és diventada un clàssic de Maria del Mar Bonet.

Los musicistes que havien participat sigui als espectàculs del Teatre Romea, sigui a la registració del disc eren -a més de Quico Pi de la Serra-: Manel Camp, Gabriel Rosales, Albert Moraleda, Pipo Tudurí, Santi Arisa i Aureli Vila. Los arranjaments eren a càrrec de Manel Camp i han senyat l'inici d'una col·laboració amb la Bonet, que ha portat després a la registració d'altros dos discos: Ben a prop (1989) i Blaus de l'ànima (2011).

BarnaSants per la Llengua

Lo Barnasants construeix ponts per potenciar la llengua i la cultura catalanes articulant projectes culturals en tots los territoris de parlada comuna. I el fa amb la complicitat del Municipi de l'Alguer, la Fondazione Alghero i la Plataforma per la Llengua. Gràcies a una convenció de col·laboració de tres anys amb el Municipi de L'Alguer i que includeix també Plataforma per la Llengua, ha donat origen al projecte Barnasants per la Llengua. La proposta obri un moviment d'artistes entre els Països Catalans i l'Alguer, promovint una sèrie d'activitats col·laterals que tenen per protagonistes alguns dels artistes convidats (com presentació de discos i llibres, encontres amb estudents i laboratoris) que van més enllà de la sèmplice proposta musical.

Activitats col·laterals

Dimecres 24 d'abril h. 19:00 c/o Torre de l'Esperó Reial - Sulis

(a cura de Plataforma per la Llengua i Barnasants)

Master-class de guiterra blues amb el mestre Quico Pi de la Serra

i presentació dels sous últims discos "Dues tasses" i "T'agrada el blues?"

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin