Notícies ← Altres notícies

Conferència “Per la continuïtat de TV3 al País Valencià”

La conferència "Per la continuïtat de TV3 al País Valencià", que van organitzar la Plataforma per la Llengua Vallès Occidental i la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL) de Sabadell amb l'objectiu de mostrar la solidaritat amb Acció Cultural del País Valencià i amb les persones de les comarques afectades pel tancament de les emissions de TV3 va aplegar el passat dia 15 de febrer un gran nombre de persones.

La presentació de la conferència va anar a càrrec d'en Josep Abad i Jordi Cuixart, representants de la Plataforma per la Llengua i la Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana (CAL) respectivament. Van resumir breument la situació de persecució lingüística que es viu al País Valencià i van fer una breu introducció al conferenciant i a l'entitat Acció Cultural del País Valencià (ACPV). La presentació de la situació dels reemissors de la Corporació Catalana al País Valencià va anar a càrrec d'Antoni Royo, delegat a Castelló d'ACPV.

El conferenciant va explicar com, fa 23 anys, es van instal·lar, per part d'Acció Cultural, els reemissors que van fer possible la recepció, llavors, de TV3 i desprès també del Canal 33. Aquest reemissors es van pagar mitjançant subscripció popular, a base de bons de 1.000 pessetes, que van adquirir milers de valencians.

Ara, la Generalitat Valenciana, en mans del PP, els ha obert expedient per emetre "en una freqüència no autoritzada", tot i que aquesta ni l'ocupa ni es previst que l'ocupi ningú, els ha imposat una multa de 300.000 euros i ha demanat als jutjats autorització per tancar els reemissors. En el cas del d'Alacant, han assolit aquesta autorització, i han deixat el sud del país Valencià sense poder rebre aquest senyal. En canvi, el jutge de Castelló S'ha negat a autoritzar-la, i s'està a l'espera del pronunciament de València.
Pel que fa a la multa, Acció Cultural ha editat una làmina, cedida pel pintor Tàpies, que distribueix a un preu de 10 euros, com a forma de solidaritat, i ha rebut ja les aportacions de milers de persones i entitats d'arreu dels Països Catalans.

Royo va demanar "a la gent de Sabadell, que divulgui el tema, que el doni a conèixer i generi indignació entre els ciutadans, perquè pressionin els partits i les corporacions municipals, per a que ells, al seu torn, pressionin el ministre d'indústria per a que aturi aquest intent de privar els valencians de la lliure recepció de TV3, Canal 33, Canal 300 i el Canal 3/24".

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram