Notícies ← Altres notícies

Gran èxit per l’edició del 2019 de la festa de Les Maries

Festa de Nostra Senyora de l'Esperança: Les Maries del 2019. 

Gran èxit per l'edició del 2019.

Gran èxit per la Festa de Les Maries a la iglésia medieval de Nostra Senyora de l'Esperança organitzada del Comitat del 2019, durant lo fi de setmana passat, amb una presència de devots i afeccionats a la programació religiosa i civil.

La celebració religiosa, començada lo 30 d'agost, és acabada amb la Missa solemne i la Processió amb la benedicció dels camps, acompanyada de la Banda Musical A. Dalerci de diumenge 8. Lo dia de la festa, la programació musical és estada curada de la Plataforma per la Llengua, que col·labora ja d'anys, garantint la presència de la llengua catalana a l'escenari, amb l'exhibició de l'artista alguerés Àngel Maresca, Lo Barber, i dels convidats catalans Ai AI Ai amb la rumba catalana. La tardada és acabada amb l'estrena del concert Cançons de taverna de l'Alguer del "Grup lo Rall" amb Claudio Gàbriel Sanna (veu, guiterra, mandola), Salvatore Maltana (contrabaix), Dario Pinna (violí), Marc Serrats (veu i guiterra), Josep Cols (piano i acordió), Paolo Zuddas (percussions) i Andreu Ubach (percussions).

Lo Comitat Nostra Senyora de l'Esperança ha començat la celebració ja de dissabte 7, en col·laboració amb l'associació Saber i Sabor que ha propost la competició gastronòmica "Los plats de la tradició algueresa", guanyada de la Senyora Rosina Torturu amb el plat "Sopa de ceba". Ha propost també lo Cor Polifonic Alguerés, dirigit del mestre Ugo Spanu, amb repertori de cançons de la tradició popular algueresa. Lo concert de Berto Solinas i Daniela Riu ha tancat la festa.

La Festa de Les Maries se conferma un espaci de autèntica fe, tradició i algueresitat. L'apuntament és pel 2020: se rengracia el públic, los col·laboradors i participants.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin