Notícies ← Altres notícies

Valentúbers presenta nou web i porta a debat la situació del valencià als espais comunicatius

La presentació del web de la revista Valentúbers va tenir lloc el dilluns 30 de setembre entre les 18 i les 20 hores al Centre Cultural Octubre de València.
El web www.valentubers.com ha estat impulsat per la Plataforma per la Llengua País Valenià i dissenyat per l'estudi Grafema

La revista Valentúbers i la Plataforma per la Llengua del País Valencià han presentat aquest dilluns, 30 de setembre, el nou web d'aquest d'aquesta publicació al Centre Cultural Octubre de València. A la presentació han participat persones relacionades amb la creació de la revista digital Valentúbers com Manuel Carceller, delegat de la Plataforma per la Llengua al País Valencià, Rosella Espinós, periodista i creadora de la revista, Carles López, comunicador, i Sergi Moyano, redactor de la revista.

Després de les seues intervencions, en les que s'ha destacat la importància de crear una revista de YouTubers en valencià i de lluitar perquè el valencià no es queda enrere i tinga un espai dins dels nous formats comunicatius, ha tingut lloc un piscolabis fins les 20h, quan ha finalitzat l'esdeveniment.

A l'acte han acudit periodistes com Amàlia Garrigós, persones interessades en el projecte i un bon grapat de valentúbers com el canal Patapum Pampam, Emma Tomàs de Diàlegs, Frank Surimi, Sénia (Els llibres de Sénia) o Marta Meneu-Borja (La Prestatgeria de Marta).

A més, samarretes, enganxines i separadors de llibres han arrodonit una gran trobada que ha suposat un gran èxit, tant pel nombre d'assistents com per l'ambient i el ritme de l'acte. L'equip de la revista Valentúbers ja es troba preparant nous projectes per tractar d'ampliar i fer créixer este novedós mitjà de comunicació.

Sobre Valentúbers

Valentúbers és una revista digital que difon la tasca dels qui creen vídeos a YouTube en valencià. Editat per la periodista Rosella Espinós, aquest portal es va crear tenint present que el món del YouTube en la nostra llengua necessita d'un espai de difusió propi i actualitzat.

Valentúbers és, per tant, un espai on es done veu al gran ventall de propostes que fan els youtubers valencians i, també, que fomente la creació de nous canals i busca promoure i normalitzar el valencià en aquest àmbit digital.

El nou web l'ha dissenyat l'estudi Grafema conjuntament amb la Plataforma per la Llengua del País Valencià, organització no governamental que treballa per a promoure el valencià com a eina de cohesió social i que dóna suport al projecte Valentúbers.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin