Notícies ← Altres notícies

L’Ajuntament de Castelló ja comunica les emergències també en valencià

A partir d'una proposta de la Plataforma per la Llengua, l'Oficina de Drets Lingüístics va suggerir al consistori l'ús de la llengua pròpia

El compte de Twitter de l'Àrea de Seguretat Pública i Emergències de l'Ajuntament de Castelló de la Plana ja usa el valencià en les seues piulades informatives. La novetat arriba després que la Plataforma per la Llengua del País Valencià constatara que aquest usuari pràcticament no usava la llengua pròpia en els seus tuits. L'ONG del valencià va posar aquesta situació en coneixement de l'Oficina de Drets Lingüístics (ODL) de la Generalitat Valenciana, que li ha donat la raó i ho ha comunicat a l'Ajuntament.

L'ODL va recordar al consistori que la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries assenyala que les administracions locals han de fomentar les llengües regionals i promoure la publicació dels textos oficials en aquestes llengües. També assenyala que la Llei d'Ús del Valencià qualifica el valencià com a llengua pròpia del món local.

Per això, la Generalitat va recomanar al consistori castellonenc que introduïra l'ús del valencià en el compte de Twitter de l'Àrea de Seguretat Pública i Emergències, tal com va suggerir la Plataforma per la Llengua.

Com a resultat, durant les darreres setmanes hem pogut observar una millora en la política lingüística del municipi amb piulades que es publiquen en valencià i en espanyol de manera simultània.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin