Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua es reuneix amb el Cap de Govern d’Andorra

Xavier Espot ha rebut el president de l'entitat, Òscar Escuder, amb qui ha parlat sobre les possibilitats de projecció internacional del català

El president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, i la directora de l'entitat, Neus Mestres, s'han reunit aquest dijous amb el Cap de Govern d'Andorra, Xavier Espot. Des de la seu del Govern del Principat, Escuder i Espot han intercanviat opinions sobre l'estat del català dins i fora del principat d'Andorra i com l'executiu i l'ONG del català poden treballar plegats en favor de la llengua.

Un dels temes centrals de la reunió ha estat l'exploració de vies de treball conjuntes per a la projecció internacional de la llengua catalana i el seu reconeixement en les institucions internacionals, on Andorra hi té plena presència.

Escuder i Espot també han conversat sobre les opcions que hi ha de cara a millorar l'ús del català al país dels Pirineus. Escuder ha recordat que enguany, per primer cop, les escoles d'Andorra poden participar al Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català, un fet que ja ha despertat l'interès dels centres educatius. En aquesta edició el concurs s'ha obert a les escoles de tot el domini lingüístic del català.

Cal recordar que el català és l'única llengua oficial d'Andorra, un estat en què el 40 % dels ciutadans la té com a llengua materna i on pràcticament tota la població l'entén.

Finalment, la trobada també ha servit per expressar la necessària cooperació entre els diversos territoris de parla catalana en matèria de llengua i cultura.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin