Notícies ← Altres notícies

El documentari "Petitet" a l'Alguer amb El Cicle Gaudí

A la presència de Carles Bosch és estat projectat lo documentari dimecres 6 de novembre  al Cinema Miramare

El dimarts 5 ha tengut lloc l'assaig obert a "Lo Teatrí", amb els músics protagonistes del documentari

La Plataforma per la Llengua ha pogut fer conèixer la rumba catalana als minyons de l'Alguer organitzant dos laboratoris a les escoles Maria Immacolata i Maria Carta de l'Institut Comprensiu n. 2

Dimecres 6 de novembre, "El Cicle Gaudí", que promou el cinema en català en tots los territoris en més de 50 sales, és estat estrenat a l'Alguer amb el documentari Petitet. A la presència del director Carles Bosch, los presents al Cinema Miramare han pogut conèixer la història del musicant gitano Petitet amb el somni de portar la rumba catalana al Teatre Liceu de Barcelona, amb una orquestra simfònica. Una performance itinerant als carrerons del centre històric de l'Alguer ha anticipat la projecció.

Diverses activitats col·laterals han acompanyat la visita dels "rumberos" que apareixen a la pel·lícula, Jack Chakataga, Yumitus del Pichón i Raúl Pérez, com l'assaig obert al públic (Jam Session) a "Lo Teatrí" dimarts 5 de novembre, que ha comptat de la  col·laboració de l'artista alguerés Paolo Zuddas.

Lo dimecres 6 de novembre, los dos laboratoris de rumba catalana a les escoles de l'Institut Comprensiu n.2, dirigit de la Dra. Angela Cherveddu. Gràcies al mestre Franco Cano, la classe 4D de l'escola Maria Immacolata ha pogut acollit los musicants a l'aula de música per un encontre de música, llengua catalana i cultura gitana. Ugualment tots los estudents de l'escola Maria Carta han participat amb entusiasme gràcies al Prof. Mariano Melis.

A més de la Plataforma per la Llengua l'Acadèmia del Cinema Català, la Società Umanitaria di Alghero, la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya i lo Municipi de l'Alguer han fet possible les projeccions de pel·lícules en català.

Lo programa continuarà fins a febrer del 2020 amb 3 apuntaments al Cinema Miramare, sempre a les hores 19:00: Les distàncies d'Elena Trapé (4 de desembre), Jean-François i el sentit de la vida de Sergi Portabella (15 de gener) i La vida sense la Sara Amat, de l'actriu Laura Jou (5 de febrer).

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin