Notícies ← Altres notícies

Aconseguim que la marca Roger’s, fabricant de marxandatge del Futbol Club Barcelona, etiqueti en català

En les seves etiquetes hi figuraven fins a 19 idiomes (anglès, francès, portuguès, espanyol, italià, danès, holandès, finès, rus, xec, hongarès, noruec, romanès, croat, suec, búlgar, lituà, turc i àrab), però el català no era un d'ells.

Des del mes de febrer passat, la Plataforma per la Llengua ha estat treballant per aconseguir que l'empresa tèxtil Roger's, fabricant de marxandatge del Futbol Club Barcelona (samarretes, polos, dessuadores, gorres...), inclogués el català en els seus productes, tal com regula la Llei 22/2010 del Codi de consum de Catalunya, que obliga les empreses, en el seu article 128-1, a oferir totes les informacions obligatòries (etiquetatge, embalatge, manuals, etc.) en llengua catalana. Aquesta llei és plenament vigent i les obligacions en el camp de l'etiquetatge han estat avalades recentment pel Tribunal Constitucional espanyol en la seva sentència 88/2017.

Finalment, Roger's, que etiquetava en 19 idiomes diferents però no en català, s'ha compromès a canviar-ho i tots els seus productes ja incorporen la llengua catalana a les seves etiquetes.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin