Notícies ← Altres notícies

Olesa de Montserrat acull el segon Fabra Fòrum, organitzat per la Fundació Vincle

Una vintena de persones van assistir a l'acte organitzat per la Fundació Vincle en col·laboració amb la Plataforma per la Llengua Baix Llobregat

La Biblioteca Santa Oliva d'Olesa de Montserrat va ser l'escenari del segon dels Fabra Fòrum que promou la Fundació Vincle per homenatjar la figura de Pompeu Fabra. Durant la presentació de l'acte, Jordi Manent, responsable de la fundació, emmarcava aquests actes dins la cua que havia deixat l'Any Fabra, que va celebrar-se l'any passat, i els atribuïa la voluntat de servir com a espais divulgadors de la faceta d'activista lingüístic del mestre.

La primera part de l'acte va consistir en la projecció del documental Fabra, diccionari d'un home sense biografia, dirigit per Arnald Viladomat i Jordi Ventura, amb guió de Màrius Serra. El film repassava de manera molt amena la trajectòria del filòleg: des de la seva infantesa, quan jugava amb un amic a inventar-se llengües per fer parlar als seus soldadets de plom, fins a la seva mort a l'exili a Prada de Conflent. Després de la projecció, es va generar un petit espai de debat sobre el contingut, moderat i conduït per Manent, expert en la figura de Fabra.

L'acte va cloure amb la representació del monòleg Pompeu Fabra: jugada mestra, interpretat per Òscar Intente, actor conegut, entre d'altres, per sèries de la televisió catalana com La Riera o Ventdelplà. Durant el monòleg es comparava la necessitat d'unes regles de joc per poder practicar un esport, com el tennis, que tant agradava practicar a Fabra, encara que mai d'una manera competitiva, amb la necessitat d'unes normes compartides en matèria lingüística, tasca a la qual el mestre va dedicar tota la seva vida.

Més enllà de l'acte en si, la celebració del Fabra Fòrum  passat dimecres 20 de novembre a la Biblioteca Santa Oliva ha representat, també, la primera activitat que la territorial del Baix Llobregat ha dut a terme a la vila d'Olesa de Montserrat.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin