Notícies ← Altres notícies

Segon apuntament de El Cicle Gaudí a l’Alguer

Continua El Cicle Gaudí a l'Alguer, la iniciativa nada gràcies a un projecte de col·laboració cultural entre l'Acadèmia del Cinema Català, la Generalitat de Catalunya, la Società Umanitaria di Alghero i la Plataforma per la Llengua, i amb el patrocini de l'Administració Municipal i de la Fondazione Alghero.

Una iniciativa que ha permitit a la ciutat d'entrar en lo circuit del Cicle Gaudí del qual fan part més de 50 sales cinematogràfiques presents en los territoris on se parla la llengua catalana, i que propon una selecció dels films guanyadors de l'homònim Premi, lo més prestigiós reconeixement cinematogràfic català, assignat de l'Acadèmia als millors films, als millors autors i tècnics del sector.

Avui, dimecres 4 de nadal, a les set de la tarda, al Cinema MIramare, la projecció del segon film en programa: Les distàncies de la regista Elena Trapé, a la segona experiència amb el llongmetratge de finció. Una delicada reflexió a damunt de les contradiccions dels reports humans, i de quant i com lo temps, les expectatives i la distància puguin cambiar les coses. Olivia, Eloy, Guille i Anna van a Berlín per fer una visita a sorpresa a l'amic Comas, que fa 35 anys. Ma Comas no'ls recivi com ellos s'aguardaven. Durant lo fi de setmana emergeixen les diferències entre ellos i l'amistat ve posada a la prova. Ensieme descobriran que el temps i la distància poden cambiar tot. Lo film, oltres al Premi Gaudí 2019 pel millor film en llengua catalana, ha guanyat lo Biznaga de Or pel millor film i dos Biznaga de Plata per la millor regia i la millor actriu al Màlaga Film Festival 2018.

Siguerà hòspite de la tardada Miguel Ibáñez Monroy, u dels autors del film. Ibáñez Monroy s'és format a la ESCAC de Barcelona i s'és especialitzat en adaptaments cinematogràfics, i és autor de numeroses sèries i programes per la televisió. Entre els últims treballs pel cínema, l'escenificació del film horror Retaliation i l'adaptament del llibre de fantaciència L'any de la plaga, escrivit de Marc Pastor.  

Lo film siguerà projectat en llengua original amb sotatítols en italià. Entrada 2€.

Traduccions dels comunicats estampa i traducció simultània a cura de l'Ofici Lingüístic del Municipi de l'Alguer.

Lo Cicle continuarà al 2020, amb els apuntaments del 15 de gener i del 5 de febrer, sempre a les set de tarda al  Cinema Miramare de l'Alguer, amb dos debuts cinematogràfics: aquell de Sergi Portabella amb Jean François i el sentit de la vita i aquell de Laura Jou amb La vida sense la Sara Amat.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin