Notícies ← Altres notícies

Tercer apuntament de El Cicle Gaudí a l’Alguer

Continua El Cicle Gaudí a l'Alguer, iniciativa on Plataforma per la Llengua col·labora amb Acadèmia del Cinema Català, la Generalitat de Catalunya, Società Umanitaria de l'Alguer, que té lo patrocini de l'Administració Municipal i de la Fondazione Alghero. Aqueixa activitat ha permitit a la ciutat d'entrar en lo circuit del Cicle Gaudí del qual fan part més de 50 sales cinematogràfiques presents en los territoris on se parla la llengua catalana, i que propon una selecció dels films guanyadors de l'homònim Premi, lo més prestigiós reconeixement cinematogràfic català, assignat de l'Acadèmia als millors films, als millors autors i tècnics del sector.

Dimecres 15 de gener a les set de la tarda al Cinema Miramare, lo tercer film en programa: Jean-François i el sentit de la vida del regista Sergi Portabella, al sou debut en lo llongmetratge de finció. Lo film és la història de Francesc, un minyó de tretze anys, solitari, que, pel cas, a escola troba lo llibre Lo mite de Sisifo de Albert Camus. Francesc resta encantat de les idees del filòsof, decidi de diventar un existencialista  i escomença a se fer avisas Jean-François. No sabent que Camus fossi mort de més de cinquanta anys, lo minyó fugi a Parigi pel poguer conèixer. Un coming of age delicat i malenconiós  en l'estil del cinema francés, on hi és l'espaci per parlar també de bul·lisme, de suïcidi i de la soferència dolça i turmentosa del primer amor.

Siguerà hòspite de la tardada lo regista Sergi Portabella, ex estudent de l'ESCAC que, com lo protagonista del sou film, s'és distanciat de l'escola per seguir un camí més artístic i creatiu que l'ha portat, primer d'arribar al llongmetratge, a la regia de programes de televisió, sèries i curtmetratges. 

Lo film siguerà projectat en llengua original amb sotatítols en italià. Entrada 2€.

Traduccions dels comunicats estampa i traducció simultània a cura de l'Ofici Lingüístic del Municipi de  l'Alguer.

Lo cicle se tancarà amb l'apuntament del 5 de febrer, sempre a les set de la tarda, al Cinema Miramare de l'Alguer, amb l'obra de debut de Laura Jou, La vida sense la Sara Amat.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin