Notícies ← Altres notícies

Presentació del llibre “Pompeu Fabra. Vida i obra en imatges,” de Jordi Manent i David Paloma, a Canet de Mar

L'acte, a càrrec del grup local de la Plataforma per la Llengua de Canet de Mar, comptarà amb la presència dels autors

Es durà a terme a la Sala Cultural Ramon de Capmany el proper divendres 14 de febrer

El grup local de la Plataforma per la Llengua de Canet de Mar oferirà el proper divendres 14 de febrer, a les 19.30 h a la Sala Cultural Ramon de Capmany, la presentació del llibre Pompeu Fabra. Vida i obra en imatges, que anirà a càrrec dels seus autors, Jordi Manent i David Paloma.

L'obra, publicada per l'Editorial Base, ens permet conèixer la vida i l'obra del qui fou anomenat el «seny ordenador de la llengua catalana». Coincidint amb el 150è aniversari del naixement i amb els setanta anys de la seva mort, els autors, reconeguts lingüistes, apleguen per primera vegada més de 500 imatges de Fabra, moltes de les quals inèdites, en un text planer que subratlla tant els episodis centrals de la seva obra com les facetes més curioses de la seva trajectòria personal, professional, patriòtica i cultural.

També s´hi inclouen dades i fotografies poc difoses, com les que reflecteixen la seva passió per l'esport i la natura, les cases on va viure, els llocs on va treballar, les cobertes de les seves obres, les portades de les biografies, els monuments i les plaques on és present, els homenatges, les institucions i els locals i centres culturals que porten el seu nom; a més de nombroses curiositats, editades en forma de disc, de còmic, de moneda o de segell.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin