Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua planta una gran tomata a Bellreguard per defensar la unitat de la llengua

La campanya "Som 10 milions, som una llengua" és una iniciativa de la Plataforma per la Llengua que vol combatre els intents de fragmentació que pateix el valencià i alhora reivindicar la riquesa lingüística de la diversitat dialectal

La Plataforma per la Llengua plantarà aquest proper dissabte 22 de febrer a les 18h, a la Casa de la Cultura de Bellreguard, una gran tomata de 3 metres de diàmetre per difondre la campanya "Som 10 milions, som una llengua".


Un dels objectius d'aquesta campanya és aturar la fragmentació lingüística que practiquen algunes empreses i institucions, com el mateix govern d'Espanya, que presenta alguns dels seus webs en català i en valencià, com si foren llengües diferents.

Un altre objectiu és sensibilitzar la població de les Illes Balears, el País Valencià, la Franja, Catalunya, Andorra, la Catalunya del Nord i l'Alguer que, més enllà de les denominacions populars, tots compartim un mateix idioma, la llengua catalana, i que els intents secessionistes i la manca de coordinació política ens ixen cars a tota la ciutadania.

Durant la vesprada, els veïns de Bellreguard que ho vulguen podran donar el seu suport a les reivindicacions que fem en el marc d'aquesta campanya. També es podrà adquirir marxandatge i participar en un joc que té com a objectiu conèixer quines són les diferents variants de la paraula tomata arreu del territori. 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin