Notícies ← Altres notícies

Al sud del nostre País també es defensa la unitat de la llengua

Durant el mes de febrer s'han instal·lat parades informatives de la campanya a Alacant, Elx i Santa Pola

Durant molts anys, al País Valencià s'ha intentat utilitzar la riquesa i varietat de la nostra llengua per a justificar nombrosos intents de fragmentació i secessionisme lingüístic, negant que el valencià fora el mateix idioma que la llengua catalana, amb l'objectiu de convertir la nostra llengua en un parlar minoritzat amb una gramàtica sols utilitzada en texts antics.   

La Plataforma per la Llengua porta a terme la campanya "Som 10 milions, som una llengua" per conscienciar, de forma positiva, del gran abast territorial de la nostra llengua, alhora que demana signatures per sol·licitar als governs balear, català i valencià que treballen conjuntament per la llengua comuna i contra de la fragmentació lingüística.

Per això, durant el mes de febrer s'han instal·lat parades informatives de la campanya a Alacant, Elx i Santa Pola. On hem rebut la visita d'Ismael Vicedo de La Cívica - Escola Valenciana de l'Alacantí, Agustí Agulló del Casal Jaume I d'Elx i membres del col·lectiu de Compromís Santa Pola, entre altres.

També hem estat presents a la comarca de la Safor, en les poblacions de Bellreguard i Gandia. A Bellreguard ens va acompanyar l'alcalde, Àlex Ruiz, el 2n tinent alcalde, Juanjo Giner, el director de Barnasants, Pere Camps i representants de Decidim, Encarna Canet i Toni Infante. A Gandia, vam tenir el suport del regidor de Cultura, Nahuel González, i de la cap tècnica de l'Agència AVIVA, Imma Canet.

Durant les jornades, els veïns i les veïnes de les localitats han pogut donar el seu suport a les reivindicacions  de la campanya. També s'hi ha pogut adquirir el marxandatge de la iniciativa i participar en un joc que té com a objectiu conèixer quines són les diferents variants de la paraula tomata arreu del territori. Tomàquet, tomaco, pomata, tomaca, tomàtic, domàtiga, tomac o tomàtiga.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin