Notícies ← Altres notícies

Carme Forcadell: una activista per la llengua empresonada per haver defensat la llibertat

Comunicat de la Junta Executiva de la Plataforma per la Llengua amb motiu dels dos anys d'empresonament de Carme Forcadell.

Carme Forcadell és una figura referent per la seva valentia, compromís i honestedat amb la llengua, el país, les institucions i la democràcia. Com a presidenta del Parlament de Catalunya va ser la segona autoritat del país.

A part d'altres activitats més conegudes, Carme Forcadell va estar durant molts i molts anys implicadíssima amb la Plataforma per la Llengua, de la qual n'ha estat membre de la Junta Executiva durant molt de temps. Ja des dels seus inicis a l'Associació per la Llengua, de Sabadell, ha dedicat hores i hores de voluntariat a assolir la normalitat de la llengua catalana, la plenitud de drets lingüístics dels seus parlants i un país on tothom -vingués d'on vingués i parlés a casa la llengua que parlés- tingués les mateixes oportunitats. Aquest és l'ideari de la Carme Forcadell, i també el de la Plataforma per la Llengua!

Les més altes instàncies judicials de l'Estat espanyol l'han condemnada per haver permès el lliure debat parlamentari. Concretament, per debatre el dret d'autodeterminació de Catalunya. D'això n'han volgut dir sedició! I va ser una condemna ni més ni menys que a 11 anys i mig de presó. Molts estem segurs que és una condemna injusta i injustificable i que el fet d'haver estat un dels referents polítics dels darrers anys de l'independentisme català hi ha tingut un pes no menor. Veurem què n'acaben dient els tribunals europeus. De moment, avui, dilluns 23 de març, fa dos anys que l'Estat espanyol la té empresonada injustament.

A la Plataforma per la Llengua volem denunciar un cop més aquesta ignomínia democràtica i també transmetre a la Carme que la tenim present al pensament i al cor i que continuem i continuarem lluitant pels ideals pels quals està empresonada, fins a veure'ls fets realitat! La voluntat dels pobles, la democràcia i el respecte als drets humans no es poden empresonar indefinidament!

La Junta Executiva de la Plataforma per la Llengua vol fer partícip a tothom de l'immens desig de llibertat, individual i col·lectiva, i demanar la llibertat incondicional de tots els presos polítics, el lliure retorn dels exiliats i l'arxivament de totes les causes obertes contra tots ells per presumptes delictes d'opinió i per voler que la voluntat democràticament expressada de qualsevol poble es pugui dur a terme.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin