Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua informa sobre els drets lingüístics dels consumidors a 105 establiments de Tarragona que incompleixen la llei

La Plataforma per la Llengua Tarragonès fa 6 mesos que treballa informant a establiments de Tarragona i Valls que incompleixen la llei sobre quins són els drets lingüístics del consumidor. A través d'una carta, amb material gràfic de la Generalitat de Catalunya, s'ha informat a nombrosos establiments sobre la legislació lingüística catalana, que estableix l'ús de com a mínim el català en la retolació interna i externa, les cartes de menús i serveis i en l'atenció oral, sense perjudici de l'ús d'altres llengües.

La Plataforma per la Llengua del Tarragonès ha detectat fins ara 105 establiments d'aquestes dues poblacions que infringeixen la Llei 1/1998 de Política Lingüística, i s'ha adreçat a tots ells informant-los de la legislació vigent i demanant-los-hi que s'hi adaptin.

L'organització demanarà també als Ajuntaments de les poblacions afectades que vinculin el compliment de la legislació lingüística catalana a la concessió dels permisos d'activitat, tal i com es demana per a la resta de legislació vigent. També recomanarà a les dues administracions locals que s'informi els establiments oberts al públic sobre aquesta legislació i que se'ls hi doni el suport necessari per adequar-se a la Llei 1/1998. Segons l'organització, aquestes mesures són necessàries per tal de millorar el servei i la qualitat del comerç local i per tal de garantir que en el futur aquests establiments no es trobin davant sancions de l'Agència Catalana del Consum per incompliment de la Llei 1/1998.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram